Destination:

Gotland

Lokal
temperatur

13°

Lokal
tid

10:20

Gotland

Det är något alldeles speciellt med Gotland. Kanske är det ljuset, stränderna och det ständigt närvarande havet. Att ön är en av Sveriges soligaste platser – även i november – gör sitt till. Det kan vara kulturarvet, historien som både syns och känns överallt. Eller människorna. Jordnära och gästvänliga livsnjutare finns det gott om bland öborna. Det kan vara folklivet. Alla de som strosar omkring i staden innanför murarna. Är det naturen med det öppna och inbjudande landskapet? En alldeles speciell ö hälsar dig välkommen till upptäckter och utforskning. Eller bara till vila. Här är avstånden aldrig långa – mellan norr och söder, öst och väst, stad och land.

Hitta resa

Gotland
Reseguiden logo
Gotlands Cykeluthyrning
Skeppsbron 2

På Gotlands Cykeluthyrning får du bra cyklar och bra service - så enkelt är det! Med deras Gotland-Runt-Service ser de till att du alltid får hjälp om du stöter på problem.

Visby Ruiner

De flesta ruiner man ser är lämningar av medeltida kyrkor som övergivits. Några av dem är öppna för besök under sommaren. Den äldsta byggnaden är Kruttornet vid Almedalen som under medeltiden var bevaknings- och försvarstorn.

G:a Masters
Södra Kyrkogatan 10 62156 Visby

Prisbelönt kvarterskrog i centrala Visby, strax intill Stora Torget. Här kan man äta allt från robust husmanskost till avancerade trerättersmenyer. Sent på kvällen förvandlas Gamla Masters till Visbybornas eget vardagsrum. Kom i tid!

Smakrike Krog & Logi
Claudelins väg 1 62365 Ljugarn

I badorten Ljugarn ligger Smakrike Krog - som en oas i sommaridyllen. Restaurangen är Smakrikes hjärta. Här skapas kulinariska måltider av säsongernas bästa råvaror med ambitionen att skapa matminnen, men man kan även bo över i de ombonade exklusiva rummen, ett stenkast från havet.

Butik & Café (Gotlands Museum)
Strandgatan 14, Visby

Missa inte de gotländska bildstenarna, skatterna och fossilerna – magiska och helt unika i sitt slag. Gå på vandring i världsarvet med museets kunniga guider och besök ruiner och torn. Koppla av i Fornsalens KRAV-godkända restaurang och café. Shoppa i museibutiken – öppen hela året!

Visby Centrum

Välkommen till Visby Centrum - butiker, restauranger, caféer, banker, frisörer, mäklare, apotek mm. Visbys största och ledande köpcentrum med över 3000 parkeringsplatser, öppet alla dagar i veckan.

Flyg

Flyga kan du göra dagligen från Stockholm Arlanda eller Bromma till Visby. För fler flyglinjer se www.swedavia.com/visby

Färja

Det är lätt och snabbt att ta sig till Gotland. Färjorna går året runt från Nynäshamn och Oskarshamn och tar dig till Visby på cirka tre timmar.

Arrival Guides Logo