Destination:

Gran Canaria

Gran Canaria

Om du gillar milt klimat, massor av sevärdheter och omväxlande landskap kan miniatyrkontinenten Kanarieöarna vara helt rätt för dig. Geografiskt afrikanskt, politiskt spanskt och kulturellt blandat, Gran Canaria är en smältdegel av smaker och influenser. Allt sedan de ursprungliga grottmänniskorna strövade genom de palmbevuxna dalarna och de brusande stränderna har inkräktare försökt hävda sin rätt till landet – och de hade goda skäl till det.

Hitta resa

Gran Canaria
Reseguiden logo
Palmitos Park

Arter från alla kontinenter, en exotisk flora och spektakulära shower är vad du kan vänta dig av ett besök på denna Gran Canaria-institution. Parken bjuder på en fantastisk delfinshow.

Adress
Barranco de los Palmitos, Maspalomas
Roque Nublo

Roque Nublo är ett landmärke som är ett måste att besöka på Gran Canaria. Tusentals klättrare och turister besöker de här bergen varje år. Det är otroligt vackert.

Adress
Gran Canaria

Flygplats

Gran Canaria flygplats ligger i Telde, 18 kilometer från huvudstaden Las Palmas. Flygplatsen kan nås norrifrån eller söderifrån via motorväg GC-1. Det går bussar från flygplatsen: linje 60 till Las Palmas tar 30 minuter, och avgår två gånger i timmen med start kl. 06.15. Linje 66 till Faro de Maspalomas tar en timme, och avgår en gång i timmen med start kl. 07.20. Det finns också taxi utanför ankomsthallen. Man kan också hyra bil från någon av firmorna på plats. För mer information se:

Kollektivtrafik

Gran Canaria har ett bra utbyggt lokalt bussnät som tar dig till de flesta delar av ön (se www.globalsu.net för tidtabeller och priser). Om du vill vara mer flexibel, tveka inte att hyra en bil. Vägarna är i allmänhet mycket bra och välskyltade, vilket gör körningen till ett nöje. Det måste dock påpekas att Las Palmas kan vara förvirrande för den oinvigde. Det är ofta lugnare att stanna på första bästa parkering och sen antingen gå eller ta en taxi. De sportiga kan hyra en cykel över dagen. See: www.happy-biking.com.