Destination:

Halmstad

Lokal
temperatur

13°

Lokal
tid

10:58

Halmstad

Där ån Nissan möter havet ligger Halmstad - en skön mix av puls och småstadscharm, salta stränder och lugna fiskevatten. Flera stränder, förutom välkända Tylösand, kantar vår fyra mil långa kust. 13 golfbanor, kanotvatten, 200 km cykelväg och flera sporter på elitnivå är annat som lockar den aktive. Stadskärnan är gemytlig och här varvas personliga butiker med ett charmigt krog- och kaféliv. Evenemangsstaden Halmstad stoltserar med ett varierat och rikt utbud av evenemang för alla åldrar, året om. Dessutom är konsten närvarande överallt med inslag av bland annat Milles och Picasso. Vem du än är, vad du än vill göra, har Halmstad upplevelsen för dig. Välkommen!

Hitta resa

Halmstad
Reseguiden logo
Strandliv

Solvarm sand mellan tårna skvallrar om dagens sköna väder långt efter solnedgången. Flaggskeppet bland stränderna heter Tylösand, men pärlorna är många längs kustbandet. Här finns klippbad, små enskilda vikar och kilometerlånga sandstränder. Utbildade livräddare patrullerar Tylösand, Frösakull, Ringenäs och Villshärad för din trygghet, varje dag kl 10–18 från veckan innan midsommar till mitten av augusti (Villshärad fr o m midsommar). Bevakning med livräddare i Tylösand startade redan 1958. Livräddarskolan är Nordens enda och varje år utbildas ett 50-tal livräddare.

Underhållning

I hemstaden av Gyllene Tider och Roxette finns alltid ett stort utbud av underhållning. På Simstadion Brottet hålls det konserter med havet i bakgrunden. På Hallandsgården sjungs allsång och Norre Katts Parks musiker och poeter träder upp på Kafé Rotundans lilla scen. Livemusik hörs från pubar och rockscener, under den Internationella Gatuteaterfestivalen blir hela staden till en stor scen och Nolltrefem är ett kulturcentrum för ungdomar som ofta får besök av kända artister på väg upp. På Halmstad Teater fylls salen med förväntansfull publik när olika produktioner får en att tappa andan och intressanta föreläsningar fascinerar. Programmet är fullspäckat med artister och lokala talanger presenterar musik, teater, varieté, dans och musikaler. Om du är ute efter större shows, idrottsevenemang och utställningar är Halmstad Arena det perfekta valet för dig. Njut av residensorkestern eller koppla av på en av Halmstads många uteserveringar. Eller föredrar du att dansa loss till en dansband i Västerhagen? Kanske en gospelkonsert i Gullbranna? Under juli kommer festivalandan redan upp när solen fortfarande står högt och After Beachen på Solgården i Tylösand är en klassiker, minst sagt.

Pio & Company
Storgatan 37

Pio är en av Halmstads bästa krogar med förstklassig mat. Den är kantad av tradition och att få gästerna att känna sig bra omhändertagna och trygga prioriteras högt.

Fridolfs Krog
Brogatan 26

En mysig restaurang som ligger Halmstadborna varmt om hjärtat. Den vällagade maten bjuder på trevliga stunder året runt och uteserveringen på innegården garanterar långa sommarkvällar.

Särdals Kvarn
Särdals Kvarn 305 70 Haverdal

Den rymliga faluröda kvarnbutiken finns utmed Kustvägen. Här handlar du Hafis omtyckta sylter, safter och geléer, samt delikatesser från ett antal halländska livsmedelsproducenter. Endast det bästa är gott nog!

Stenalyckan

Stenalyckans handelsområde är ett långsmalt köpcentrum som sträcker sig likt en giraff mellan den södra och mellersta (Östra) avfarten från E6 till Halmstad. Här finns ett trettiotal butiker och företag som tillsammans gör området komplett för varje köpbehov. Här finns helt enkelt allt du kan tänka dig och etableringen pågår ständigt. Hit är det enkelt att ta sig från alla håll!

Avstånd till Halmstad

från Göteborg: 140 km från Helsingborg: 80 km från Malmö: 135 km från Köpenhamn: 180 km

Cykeluthyrning
Brogatan 30

Hyr din cykel under ditt besök i Halmstad hos Levin & Nilsson.

Arrival Guides Logo