Destination:

Hamburg

Lokal
temperatur

11°

Lokal
tid

10:19

Hamburg

Elbe och Alster, det historiska rådhuset, UNESCO-världsarvet Speicherstadt och Kontorhaus District med Chilehaus, nattlivet på berömda Reeperbahn och Hamburgs traditionella fiskmarknad formar alla bilden av Hamburg, Tysklands gröna stad vid vattnet. I HafenCity hittar du modern arkitektur och det nya landmärket, konserthallen Elbphilharmonie Hamburg. I Hamburg förenas anseende, elegans och modernitet till en global atmosfär som saknar motstycke.

Hitta resa

Hamburg
Reseguiden logo
Hamburgs sightseeingturer

Upptäck det allra bästa med Hamburg genom att lösa ett dagspass till de röda dubbeldäckarna på linje A. Kliv på och av vid vilken av de 28 hållplatserna du vill för att ta en närmare titt på de fantastiska sevärdheterna i den här underbara sjöfartsmetropolen. Det finns även extraturer som skymningsturen eller turen vid floden Elbe, som gör att till och med lokalinvånarna upptäcker nya sidor av Hamburg!

Cap San Diego
Kajplats Überseebrücke

Världens största sjödugliga museilastfartyg! Upptäck och utforska 160 meter sjöfartshistoria och ge dig ut på en lång seglats med hjälp av informationsbroschyren (finns även på engelska). Ta en paus på Bord-Bistro och tillbringa natten på, i stället för vid, floden Elbe – i en av våra passagerarhytter. I det stora utbudet av kvällsarrangemang kan du mycket väl stöta på fartygets kobold ... eller till och med sätta segel med oss! Informationsbroschyren finns på engelska.

Hard Rock Cafe Hamburg
St. Pauli Landungsbrücken 5

Det här är staden som stod värd för tidiga spelningar med Liverpools ursprungliga ”Fab Four” och med Hard Rock Cafe Hamburg visar man ännu en gång att Hamburg har rocken i blodet. Restaurangen ligger nära Elbes flodbank i en av stadens mest historiska byggnader, Landungsbrücken, insmuget i hamnen intill lokala landmärken som Elbetunneln, det gamla magasindistriktet och HafenCity. Hard Rock Cafe Hamburg är ett måste för både lokalbefolkning och besökare.

Restaurant Haerlin
Neuer Jungfernstieg 9–14, 20354 Hamburg

Det finns ett fåtal restauranger i Hamburg med en stjärna i Michelinguiden. Christoph Rüffer står tydligt ut från mängden med sin andra stjärna. Kocken och hans team presenterar moderna och kreativa menyer baserade på klassisk, fransk gourmetcuisine på ståtliga Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten. Med färska, säsongsanpassade ingredienser direkt från marknaden och betoning på råvaror av yppersta klass. Miljön är elegant sofistikerad och servicen imponerande med sin balans mellan diskretion och uppmärksamhet.

Alsterhaus i Hamburg – lyxigt och innovativt
Jungfernstieg 16–20, 20354 Hamburg

Med sina över 24 000 kvadratmeter är Alsterhaus i Hamburg ett av Tysklands största varuhus. Det exklusiva sortimentet, tydlig känsla för elegans och trender och konstfull skyltning har hjälpt till att forma Alsterhaus sofistikerade image. På hela sex våningar presenterar det tjusiga varuhuset massor av intressanta varor, allt från internationella lyxmärken till heminredning och exklusiva livsmedel. På så sätt kopplas tradition samman med modernitet i en uttalad köpkultur.

McArthurGlen Designer Outlet Neumünster
Oderstr. 10, D-24539 Neumünster

Endast 40 minuter från Hamburg hittar du McArthurGlen Designer Outlet Neumünster. Det här är norra Tysklands största outlet och har utvecklats till ett shoppingparadis för modeälskare. Här handlar du med 30–70 procent rabatt på ordinarie butikspris året runt. Över 110 butiker med dina favoritdesignermärken, till exempel Armani, Gucci, Hugo Boss, Polo Ralph Lauren, Adidas, Zwilling och WMF. Dessutom lockar ett brett utbud av gastronomiska restauranger och den mysiga bykänslan besökarna att dröja sig kvar en stund extra. Det smidiga läget precis bredvid motorvägen A7, fri parkering och servicebuss från Hamburg Dammtor gör det enkelt att ta sig hit.

Flygplatsen
Flughafenstraße 1, 22335 Hamburg

Den toppmoderna flygplatsen nära centrala Hamburg erbjuder snabba transferalternativ och smidiga resor till resmål i både Tyskland och andra länder. Nedan har vi samlat en översikt över de viktigaste anknytningarna till allmänna färdmedel samt parkeringssystemet på Hamburgs flygplats: www.hamburg-travel.com/info/directions/hamburg-flights/hamburg-airport/?utm_source=ArrivalGuideEN

Allmänna färdmedel

Spara tid och undvik den stressiga körningen. I Storhamburgområdet går pendeltåg, tunnelbana och ”MetroBus”-bussar vardagar från kl. 05:00 till runt 23:00 med 5–10 minuters mellanrum. Nattetid kompletteras transportnätet med express- och regionbussar. För att minska resebudgeten för besökare till Hamburg finns det flera möjligheter att köpa billigare biljetter för grupp- och dagbiljetter samt Hamburg CARD. Hamburg CARD ger inte bara resor med kollektivtrafik som buss, tåg och hamnfärja (HVV), utan även rabatter till över 150 turistattraktioner!

Arrival Guides Logo