Destination:

Ibiza

Lokal
temperatur

20°

Lokal
tid

05:40

Ibiza

Ibiza har ett nattliv som slår det mesta, men inte nog med det. Här finns också en fantastisk natur och ett underbart klimat och Ibiza stad finns med på UNESCO:s världsarvslista. Oavsett om du vill dansa loss till musiken från världens bästa DJ:s eller njuta av det klara havsvattnet, den varma solen, de spännande grottorna och stränder där det alltid händer något – eller kanske göra lite av varje – så har du helt klart kommit till rätt ställe. Du kan utforska naturen på dagen, festa på natten och sedan koppla av på en ljuvlig strand morgonen efter.

Hitta resa

Ibiza
Reseguiden logo
Cova de Can Marça
Port de Sant Miquel beach, Sant Miquel

Njut av havsutsikten medan du kliver ner i det förhistoriska och dolda grottsystem som en gång i tiden användes av tobaks- och spritsmugglare. Här ser du stalagmiter och stalaktiter och i mitten en 9 meter hög vattenkaskad. Rundturer startar varje timme från 10.30 till solnedgången alla dagar året runt. Grottorna ligger strax till höger om Port de Sant Miquel-stranden i Sant Miquel.

Almudaina / Castillo de Eivissa / Ibiza slott
Zona Castillo, Ibiza

Denna fästning brukade vara det militära och administrativa huvudkvarteret i det muslimska "Wali". Ruiner från 1100- och 1200-talet har hittats här även om de flesta byggnaderna är från 1500-talet. Almudaina har tagits upp på UNESCO:s världsarvslista.

El Bigotes
Cala Mastella, Sant Carles, Ibiza

Det här är en avskild restaurang nära Cala Mastella-stranden. Ägaren åker ut och fiskar på morgonen och serverar sedan sin fångst som ”Arroz Marineras” på eftermiddagen och kvällen. Bordsbeställning är ett krav. Det sägs att till och med den spanske kungen blev nekad plats eftersom han inte hade bokat bord.

Dos Lunas
Carretera Eivissa-Sant Antoni 5, Ibiza

Det här är en favorit bland kungligheter och kändisar och det kan man förstå. Maten är helt underbar och möjligheten att sitta i den uppfriskande trädgård är otroligt tilltalande. Bordsbeställning rekommenderas.

Las Dalias
Sant Carles de Peralta, Ibiza

Las Dalias är en av de coolaste marknaderna som du bara inte får missa. Här hittar du kläder, smycken, sandaler, mat, arabiska kakor, musik m.m. Det måste bara upplevas.

Ibimoda
Carrer Vicent Serra i Orvay 19, Ibiza

Ibimoda är ett klädföretag som drivs av två systrar där kläderna är handgjorda och inspirerade av Ad-libs kläder. Här finns mode för både kvinnor och barn, och bröllopsklänningar för alla blivande brudar.

Ibiza - Flygplats
Sant Jordi de ses Salines, Illes Balears, Spain

Ibizas flygplats ligger 7,5 km från Ibiza stad. Buss: Linje 10 kör till och från Ibiza stad på 30 minuter. Avgångar varje timme från kl. 7.00 till 23.20. Taxi: Tar ungefär 20 minuter in till Ibiza stad. Taxi för personer med funktionshinder finns också, antingen vid taxihållplatserna eller ring +34 971 800 080. Hyrbilar: Enterprises rent-a-car www.enterprise.es Avis, Betacar Ibiza, Centauro, Hertz och Tui har kontor i ankomsthallen på flygplatsen. Här finns också informationsdisk, turistbyrå och postkontor.

Kollektivtrafik

Ibiza har bra busstrafik som tar dig runt på ön. Reguljär busstrafik går året runt medan nattbussarna och Discobussen mellan Ibiza stad och Sant Antoni går i trafik från maj till september. Alla bussar går från/till Avgda d’Isidor Macabich i Ibiza stad. Busshållplatserna har skyltar med ett blått P mot en vit bakgrund. Det finns en vattenbuss som går från Ibizas hamn till andra stränder på ön. Du kan också åka med den för att ta dig till andra sidan hamnen (till klubben El Divino och Marina Botafoch).

Arrival Guides Logo