Destination:

Köln

Lokal
temperatur

20°

Lokal
tid

08:38

Köln

Det sägs att Kölnbor som bor utomlands alltid har hemlängtan - besökaren förstår snart varför. Tysklands äldsta storstad – som förstås givit namn till Eau de Cologne – blandar överdådiga romerska kyrkor med supermodern arkitektur och livliga shoppinggator med världsberömda museer. Då har vi inte ens nämnt karnevalen...

Hitta resa

Köln
Reseguiden logo
Domkyrkan St. Peter
Kölner Dom/Domplatz, Köln

Katedralen började byggas 1248 och var det största byggprojektet under medeltiden. En stor och ansenlig kyrka var nödvändig för att möta den stora anstormningen av pilgrimer som kom därför att en av den katolska kyrkans största helgedomar deponerats här relikerna av de tre vise männen. Benen ligger i ett skrin som är domens dyrbaraste skatt – ett medeltida mästerverk i guldsmide.

Botanischer Garten/Flora
Am Botanischen Garten 1a, Köln

Botanischer Garten / Flora har anor från 1700-talet och är vackert beläget längst med floden Rhen. Med en stor variation av växter, är enbart växthuset värt ett besök, det är som att resa genom Sydamerikas regnskog.

Limani
Agrippinawerft 6, Köln

Limani betyder port på grekiska, vilket är den perfekta beskrivningen för restaurangen som ligger vid "Rheinauhafen", som är en plats värt att se. Hit kommer du om du gillar medelhavsmat, njuta av god meze och dricka utvalda viner samtidigt som du tittar över floden Rhen.

Restaurant Fährhaus
Steinstrasse 1, Köln

Här erbjuds färsk fisk och utvalda viner och en fantastisk utsikt över floden. Denna historiska restaurang är en av de bästa fiskrestaurangerna i Köln. Njut av deras utsökta mat och den underbara utsikten över Rhein hela året runt på den uppvärmda terrassen. De erbjuder medelhavsmat, pasta, sallad eller fisk - finns något för alla smaker.

Muji
Minoritenstraße 1, Köln

Muji tillverkar snygga, funktionella och prisvärda kvalitetsprodukter för stadsmänniskan. I det unika sortimentet ingår möbler, hushålls- och kontorsprodukter, samt kläder, resetillbehör och brevpapper. Ta en titt på denna stora japanska butikskedjan och du kommer säkert hitta något du behöver oavsett om det bara är en penna eller skjorta.

& Other Stories
Ehrenstraße 43, Köln

På cirka 700 kvadratmeter erbjuder & Other Stories som är ett varumärke under H&M-koncernen mode för kvinnor för överkomliga priser. Förutom mode, omfattar sortimentet accessoarer såsom väskor, smycken samt härliga skönhetsprodukter.

Flygplats - Köln Bonn
Kennedystraße, Köln

Flygplatsen Köln/Bonn ligger 17 kilometer sydost om city. Det tar omkring en kvart att åka bil eller S-Bahn till centrala Köln. Tåget går var tjugonde minut till flygplatsen från Hauptbahnhof (från klockan 4.21 till 0.41 på vardagar). Lördag och söndag går tågen en gång i halvtimmen och det sista klockan 23.11.

Kollektivtrafik
Glockengasse 37, Köln

Kölns transportsystem är bra utbyggt med ett sammanhängande nät från Bonn till Ruhrområdet. Om man tänker vara en aktiv turist kan det löna sig att köpa Köln WelcomeCard som inkluderar hela tåg- och bussnätet (Verkehrsverbund Rhein-Sieg - VRS) och ger rabatterat inträde till 70 olika sevärdheter och billigare matpriser på vissa restauranger.

Arrival Guides Logo