Destination:

Köpenhamn

Köpenhamn

Köpenhamn har något för alla. Här finner du en häftig blandning av gastronomi i världsklass, vacker arkitektur, prisbelönta designers, rena hamnbad, den unika fristaden Christiania och världens äldsta monarki. Köpenhamn är en relativt kompakt storstad, men ändå en stad i världsklass som älskas och rankas mycket högt av ledande resemagasin och livsstilstidskrifter. Den har titulerats en av de bästa städerna att leva i flera gånger, och det var den första staden i världen som namngavs "cykelstaden" av den International Cycling Union – en titel som de flera hundra cykelkörfälten vittnar om. Omgiven av historiska byggnader, smala svängda gator, pulserande shopping och ett händelserikt nattliv är det lätt att känna sig hemma i den danska huvudstaden.

Hitta resa

Köpenhamn
Reseguiden logo
Nyhavn

Strosa längs den vackra och färglada hamnen och njut av en drink på kvällen i en av de många lockande restauranger och barer, varav de flesta erbjuder värme och filtar för att göra det mysigt även vid låga temperaturer. Denna vackra syn är något man inte får missa.

Adress
Nyhavn, Köpenhamn
Tivoli

Tivoli kombinerar det bästa av två världar - här finns flertal berg-och dalbana åkattraktioner som lätt kommer att hålla äventyrssökande ockuperade under minst en dag, men samtidigt en bra plats för en avkopplande promenad bland de vackra trädgårdarna. Jul och Halloween är en bra tid att besöka då Tivoli verkligen går in med all kraft med inredningen, som säkert kommer att hjälpa dig att komma in i stämningen.

Adress
Vesterbrogade 3, Köpenhamn
Peder Oxe

Restaurang Peder Oxe är en av Köpenhamns äldsta restauranger, de öppnade 1978 på den historiska Gråbrødretorv. I restaurangen står de leende värdinnorna redo att visa gästerna till bords i den vackra lokalen. Peder Oxe fokuserar på att servera mat som är lagad på de finaste råvaror och som följer årstidernas växlingar, för att ge gästerna en unik matupplevelse utöver det vanliga. Till frukost rekommenderar vi att testa den danska specialiteten smørrebrød.

Adress
Gråbrødretorv 11, Köpenhamn
Höst

Höst är en mysig och rustik restaurang som specialiserar sig på skandinavisk mat, så om detta är något du är sugen på, behöver du inte leta längre. De fasta menyförslagen rekommenderas varmt av stamkunderna då de ofta innehåller överraskningsrätter i mellan de olika fasta rätterna. Portionerna är små, men deras generositet med sina överraskningar kommer att kompensera upp för den blygsamma storleken.

Adress
Nørre Farimagsgade 41, Köpenhamn
Field’s

Fields är Danmarks största shoppingcenter med ett bra läge. Där hittar du allt under samma tak. Den perfekta destinationen för shopping och fritid där man kan shoppa, äta och umgås.

Adress
Arne Jacobsens Allé 12, Köpenhamn
Wood Wood

Funderar du på att handla danskt mode för en högre prisklass besök då Wood Wood - ett danskt märke som tillverkar kläder och accessoarer. Butiken har också några varumärken från USA och Japan.

Adress
Grønnegade 1, Köpenhamn

Flygplats

Köpenhamn har det kortaste avståndet i Europa när det kommer till avståndet mellan flyplats och centrum. Det tar bara 12 minuter med tåg från flygplatsen till centralstationen i stadens centrum bredvid Tivoli. Tågen går var 10:e minut. Tågstationen ligger i terminal 3 och tunnelbanestationen är precis ovanför det. Biljetter kan köpas direkt i Terminal 3 från maskinerna från DSB biljettförsäljnings disk.

Adress
Lufthavnsboulevarden 6, Kastrup

Kollektivtrafik

Köpenhamns Metro, som har rankats som den bästa i världen under flera år i rad, går mellan flygplatsen och stadens centrum - till nytta för både turister och lokalbefolkning. Det tar bara 15 minuter att ta sig från flygplatsen till Kongens Nytorv i hjärtat av Köpenhamn, men du kan också kliva av vid Christianshavn eller Nørreport eller fortsätta till slutet av raden vid Vanløse. S-tåg För att komma ut till många spännande attraktioner och evenemang i regionen kring Köpenhamn kan du åka regionaltåg, även kallat S-tåg. www.dsb.dk Bussarna är effektiva och bra och har samma prissättning som S-tågen och metro. www.moviatrafik.dk