Destination:

London

London

London är Englands kulturella, politiska och ekonomiska centrum, känt för sina museer och gallerier i världsklass, kungliga palats, fantastiska shopping, teatershower på West End och prisbelönade restauranger. Ska du åka hit? Börja planera din resa här, från bokning av boende till att skapa din perfekta resplan. Oavsett om du vill bo på ett 5-stjärnigt lyxhotell och ta ett glas champagne i London Eye eller hitta ett budgethotell och vandra i någon av Londons vackra parker, kommer du alltid att hitta något som passar din budget här.

Hitta resa

London
Reseguiden logo
British Museum

Ett av de största och finaste museerna i världen är British Museum, hem till några av de mest värdefulla historiska skatterna som någonsin existerat. Utställningsobjekt som inte får missas är Rosettastenen, assyriska skatter, mumier från Egypten och museets spektakulära, ljusa ”Great Court”. En ny restaurang har nyligen öppnats i Great Court; en perfekt plats för Afternoon Tea under det majestätiska glastaket. Det finns även gratis guidade turer och guider att dra nytta av på museet.

Adress
Great Russell Street, London
Madame Tussauds London

Med över 300 vaxdockor, Marvel Super Heroes 4D film och ”Spirit of London Ride” (en åktur med taxi), finns det en hel del underhållning på Madame Tussauds London. De otroligt människoliknande vaxdockorna av kända (och okända) personer är alla höjdpunkter här, med personligheter som One Direction, Madonna, The Queen och Muhammad Ali.

Adress
Marylebone Road, London
Rainforest Cafe

Livet i djungeln får du uppleva på Rainforest Cafe, mitt på det erkända Piccadilly Circus, bland elefanter, gorillor, jaguarer, fjärilar, tropiska fiskar, vattenfall och riktiga oväder. Att äta här är en rolig upplevelse för hela familjen och du kan välja både kött, hamburgare, pasta och sallader från menyn.

Adress
Rainforest Cafe, 20 Shaftesbury Avenue, London W1D 7EU
OXO Tower Restaurang, Bar och Brasserie

Ät i sann brittisk stil med en vacker upphöjd utsikt över Themsen. Den här restaurangen, baren och brasseriet är en utmärkt plats för en romantisk måltid, särskilt i kombination med en avslappnande promenad längs South Bank före och efter din måltid. Boka i förväg för att se till att du får ett bord på uteserveringen och kan njuta av vyn med St Pauls Cathedral i bakgrunden. Du kan även förvänta dig att få njuta av live jazz i brasseriet.

Adress
Barge House Street, Oxo Tower Wharf, South Bank, London, SE1 9PH
Oxford Street

Oxford Street är det ultimata shoppingområdet i London och här finns allt från senaste mode, internationella varumärken, teknik till myskläder och mycket, mycket mer. Inte undra på att dess gator alltid är fulla av shoppare bärandes på massa påsar! Några av de mest populära affärerna och varuhusen är de flera Topshop-butikerna, samt de ikoniska varuhusen som Selfridges, John Lewis, House of Fraser och Marks & Spencer.

Adress
Oxford Street, London
Selfridges

Selfridges, Londons flaggskeppsbutik, är ett av världens finaste varuhus. Dess sex våningar är fyllda med fantastiskt mode, tjusiga montrar, elektriska prylar, snygga hushållsartiklar och välsmakande mat. Men detta ställe är mycket mer än bara ett shoppingparadis. Med sina många evenemang, barer, restauranger, kaféer, konstutställningar och udda takfester är det också ett socialt nav.

Adress
Selfridges, 400 Oxford Street, London W1A 1AB

Flygplats - London Heathrow

London Heathrow flygplats är en av de mest trafikerade flygplatserna i världen, med fem terminaler. Det finns olika sätt att resa från flygplatsen Heathrow till din destination. Hotel Hoppa och ´Hotel By Bus´ är två tjänster som transportera resenärer till (och från) lokala och centrala hotell i London med buss. Den snabbaste resan är med tåg via Heathrow Express, som avgår var 15e minut (från cirka 5:00 till 23:45), och tar dig in till centrala London på 15 minuter för £20. Du kan också resa in till centrala London via Heathrow Connect (£9,50), via Piccadilly linjen på Londons tunnelbana, en buss till Victoria Coach Station (£6), buss (£1,40 Oyster / £2,40 kontanter) eller taxi (£50 till £80 i en svart cab).

Adress
Heathrow Airport, Hounslow, Middlesex

Flygplats - London Gatwick

London Gatwick Airport är den näst största flygplatsen i Storbritannien (Heathrow flygplats är den största), med två terminaler: nord och syd. Den snabbaste vägen från flygplatsen till centrala London är via Gatwick Express, med tåg som avgår var 15 minut. Direktresan till Victoria Station tar 30 minuter och kostar £19,90. Alternativa resvägar inkluderar att ta First Capital Connect tåget till London Bridge, City Thameslink, Blackfriars, Farringdon eller St Pancras International (£10 till St Pancras), södra tågtrafiken (£19,90 till Victoria Station), buss (£8), Easybus (£2 - online-pris) eller taxi.

Adress
Gatwick Airport, West Sussex RH6 0NP