Destination:

Mallorca

Mallorca

Mallorca har ömsat skinn – från charterö till njutningsö. Skatter från otaliga sekel har fått hipp design. Numera njuter vi här av kulturarvet från fenicier, stenslungare, nomadfolk, pirater, greker, romare, morer, venetianare, fransmän, spanjorer och alla andra som älskat den gröna ön. Här kan du bo i antika slott, bondgårdar och palats som rustats upp. Mallorca i dag är en plats där såväl lyxlirare som kulturdiggare och levnadskonstnärer stormtrivs.

Hitta resa

Mallorca
Reseguiden logo
Cuevas del Drach

Cuevas del Drach är en imponerande syn. Det är ett vackert grottsystem som ligger i en gammal fiskeby som heter Porto Cristo, ca 65 kilometer från Palma. Detta är en av de mest framstående turistattraktionerna på Mallorca. Grottsystemet är två kilometer långt och tusentals fantastiska stalagmiter och stalaktiter är utspridda över de tre kamrarna som kallas Cueva Negra, Cueva Blanca och Cueva Luis Salvator. En grupptur tar cirka en timma.

Adress
Ctra Cuevas s/n, Porto Cristo
Palma

Fisknäten som ligger på tork vid kajkanten lyser intensivt medelhavsblå. Bakom näten skymtar börshuset La Lonja från 1388. Där lokalbefolkningen dricker kaffe i dag idkade Medelhavsområdet sin största handel under medeltiden. Romarna döpte staden redan år 123 före Kristus, och kallade den Palmeria. Morerna döpte hela ön till Medina Mayurka.

Adress
Palma
La Boveda

det här stället är alltid fullt och här erbjuds alltid härliga tapas. Prova Setas al Roquefort – svamp i roquefortsås och Datiles con beicon – dadlar inlindade i bacon med mycket mera.

Adress
Carrer de la Boteria, 3, Palma
Ca’n Eduardo

På Ca’n Eduardo kanman njuta av hederligt mallorkinsk mat. Alla som älskar färsk fisk utan krusiduller bör besöka den restaurang som ligger precis vid fiskmarknaden i Palma.

Adress
3 Travesia Contramuelle (Es Mollet), Palma
Festival Park Outlet

Bara tio minuter norr om Palma hittar du denna outlet med butiker som Reebok, Levis, Nike och Quicksilver. Det är öppet varje dag och här finns även restauranger och en biograf. Det finns både tåg och bussar som går hit direkt från Palma så oroa dig inte om du inte har en bil.

Adress
Festival Park, 07141, Palma de Mallorca
El Corte Inglés

Spaniens varuhuskoloss är både älskad och hatad, men lyckas med varuhusets grunduppgift - att erbjuda det mesta åt de flesta. Här finns designermode såväl som egna låg- och medelprismärken, enorma parfym- och sminkavdelningar, lädervaror i alla prisklasser, leksaker, barnkläder, konstnärsmaterial, matvaror och delikatesser, inredningsprylar, vitvaror, trädgårdsmöbler och mycket mera. Det finns ett stort Corte Inglés-varuhus nära Plaza España och ett mindre bredvid den gamla stadskärnan på Jaime lll.

Adress
Avda. De Alexandre Roselló, 12-16, Palma de Mallorca

Flygplats Palma de Mallorca

Palma de Mallorcas flygplats ligger 8 km från staden Palma. Buss nummer 1 går till och från Palmas flygplats från centrala Palma. Bussen avgår var 15 minut ungefär och en enkelbiljett kostar € 3. Om du hellre ta en taxi till din destination finns det bilar som väntar vid en skyltad taxistation utanför terminalen. En taxiresa till Palma tar 15 minuter och kostar ca €15.

Adress
Palma de Mallorca Airport

Kollektivtrafik

Det finns flera olika typer av kollektivtrafik över ön. Du kan välja mellan buss, tunnelbana, tåg och offentliga cyklar. Bussarna på Mallorca är utmärkta. Beroende på hur mycket du planerar att resa, finns det ett urval av olika typer av biljetter och du kan köpa dem på Intermodal Station på Plaça d'Espanya i Palma eller i tobaksaffärer. Buss nummer 3 i Palma går hela vägen från ett industriområde via Palmas innerstad till stranden Illetas. Kollektivbussarna till Valldemossa och andra populära byar går från busstationen bakom Plaza España.

Adress
Plaça d'Espanya s/n, Palma