Destination:

Malta

Lokal
temperatur

27°

Lokal
tid

11:01

Malta

På Malta skiner solen i princip hela året om och ön kan ståta med några av de skönaste temperaturerna i världen. Lägg till de fantastiska stränderna och den fantastiska medelhavsmaten och det bör inte vara någon annan destination som kan mäta sig med Malta. Varför inte prova en ny sport, lata dig på en kryssning mellan öarna eller utforska de viktiga historiska platserna? Valet är helt upp till dig! Tillsammans med sin andra öar, strandliv och nattliv, är Malta ett underbart resmål att besöka.

Hitta resa

Malta
Reseguiden logo
Valletta - Maltas Huvudstad
Valletta

Valletta, Maltas huvudstad, byggdes av St Johns riddare på 1500-talet. Det har listats på UNESCO:s världsarvslista på grund av de många monumentala byggnaderna. Det är en barockstad som ofta har beskrivits som ett utomhusmuseum på grund av mängden av historiska byggnader i området, som St. Johns Co-katedral och Grand Harbour, alla byggda av riddarna, samt över 25 kyrkor alla koncentrerade i ett område som är 900 x 630 meter stort.

Mdina
Mdina

Mdina, Maltas gamla huvudstad, är en typisk medeltida stad som ligger mitt på ön. Den ”tysta staden” som den kallas har en magnifik utsikt över ön. Det är en av de få befästa renässansstäder som finns kvar i Europa och den lilla staden är väl värd ett besök.

D´Office
No 132, Arch Bishop Street C/W 1 & 2 Fredrick Str, Valletta

D’Office Bistro & Wine Bar ligger mitt i Vallettas centrum. Menyn består av maltesiska och medelhavsinspirerade läckra rätter som presenteras på ett konstnärligt sätt. Denna lilla och familjära restaurang är mysig och inbjudande.

Palazzo Preca
54, Strait street, Valletta

Palazzo Preca är en populär restaurang som har lyckats skapa en tilltalande atmosfär kombinerat med utsökt mat. Den ligger mitt i hjärtat av Valletta.

Ta’ Qali Hantverksby
Attard, Ta' Qali

Om du är ute efter något typiskt maltesiskt ska du bege dig till hantverksbyn Ta’ Qali. Malta är bl.a. känt för sitt handblåsta glas. Hantverkare kan ses i arbete i de många bodarna i Ta’ Qali. Där kan man även köpa spets, keramik, filigransmycken av silver samt järn-, trä- och lädervaror. Det kan vara värt att pruta när det gäller glaset. Vissa av dessa produkter finns även att köpa i populära turistområden såsom Bugibba, Sliema och Valletta.

The Point Shopping Mall
Tigne Mall plc, The Point Shopping Mall, Tigne Point

I det nyutvecklade området vid Tigne Point hittar du The Point Shopping Mall. Det här köpcentrumet har allt ifrån teknologi till mode och intill köpcentrumet ligger det en parkeringsplats.

Malta International Airport
Malta International Airport, Malta

Malta International Airport ligger mellan byarna Luqa och Gudja, en mil från Valletta. Flygplatsen är bara 40 minuter från populära turistorter såsom Sliema och Bugibba. Även om bussar är det mest praktiska transportmedlet på ön är det lättare att ta taxi från flygplatsen. Det står taxibilar och väntar vid entrén till flygplatsen.

Kollektivtrafik

Avstånden på ön är mycket små och det är enkelt och billigt att ta sig runt med lokalbuss. Det finns ett bra transportnätverk och de flesta sevärdheter går att nå med det lokala nätet. Maltas busstrafik av Malta Public Transport, priser och mer information finns på deras webbsida:

Arrival Guides Logo