Destination:

Miami

Lokal
temperatur

23°

Lokal
tid

04:30

Miami

Hela Miami utstrålar glamour och elegans med en kosmopolitisk attityd. Strålande Miami ligger inbäddad på Atlantkusten i Floridas sydligaste spets, vilket gör det soligt och varmt året runt. Det är Nordamerika med en twist av Västindien, en touch av Latinamerika och en antydan av Europa. Tillsammans utgör de Miamis kulturliv. Det här är en plats där du kan hitta vackra stränder, enastående nattliv, massor av affärer och läckra restauranger. Även om det finns ett överflöd av saker att göra i staden och på stranden så njuter besökare av att åka på endagsutflykter för att se den hisnande omgivningen i Miami.

Hitta resa

Miami
Reseguiden logo
South Beach
Ocean Drive, South Beach, Miami

Stranden South Beach - lokalt känd som "SoBe" - ligger på spetsen av ön utanför Miami, kantad av ett brett bälte med vit sand, med en mängd hotell, restauranger och barer. SoBe är allmänt känd som den hetaste nattklubbsscenen i världen, det är inte ens i närheten av Ibiza!

Wynwood Walls
2520 N.W. 2nd Ave., Miami

Ligger mellan nordöstra 25:e och 26:e gatan på Northwest 2nd Avenue, har de enorma gamla lagerväggarna blivit en hot-spot för gatu- och graffitikonstnärer, en enorm duk för dem att visa upp sina mästerverk. Det har till och med startat en trend i området, där närliggande anläggningar har börjat erbjuda sina väggutrymmen för lokala konstnärer.

Mandolin Aegean Bistro
4312 Northeast 2nd Avenue, Miami

Den här restaurangen har kallats för "Medelhavets pärla”, även om den ligger i USA. Här möter de grekiska öarna den turkiska kusten där alla smaker blandas med varandra.

Carpaccio
9700 Collins Ave, Bal Harbour, Miami

Denna populära italienska restaurang är belägen bland affärerna i Bal Harbour. De serverar, som namnet antyder, olika sorter av carpaccio men även andra rätter som bläckfisk, havsabborre och pizza och för att runda av det hela, italiensk ostkaka.

Bayside Market Place
401 Biscayne Boulevard, Miami

Detta utomhusköpcentrum erbjuder mer än 100 flashiga butiker samt kaféer, barer och restauranger. Gatumusikanter, livemusik och även båtturer förhöjer shoppingupplevelsen.

Miami Design District
3841 Northeast 2nd Avenue, Suite 400, Miami

Om du är intresserad av att köpa konst eller inredning ska du bege dig till Miami Design District. Här hittar du över 130 gallerier, butiker, antikaffärer och restauranger och barer.

Miami International Airport (MIA)
Miami International Airport (MIA)

Miami International Airport (MIA) är en av de mest trafikerade flygplatserna i världen och ligger 14 kilometer nordväst om Miami. Taxi finns alldeles utanför bagageutlämningen och där finns också en 24-timmars "Super Shuttle van". Busstrafiken länkar flygplatsen samman med alla områden i Miami-Dade County. "Tri-Rail" tåg kan nås på Airport Station strax öster om flygplatsen. Det är värt att fråga ditt hotell i förväg om de erbjuder transfer från och till flygplatsen. Ett Info-Center finns på nivå 2 i Concourse E på flygplatsen, som också har en bank, post, apotek, bagageförvaring, bankomater, samt flera biluthyrningsföretag.

Fort Lauderdale Airport (FFL)
Fort Lauderdale Airport

Fort Lauderdale Airport (FFL) ligger 40 kilometer från centrala Miami. Bussar tar dig från flygplatsens terminaler till Tri-Rails pendeltåg till Miami. Yellow Cabs taxibilar finns på efterfrågan vid alla tidpunkter på flygplatsen. Ute på trottoaren utanför bagageområdet på varje terminal, kan du hitta priser publicerade på väggen. Det finns också ett hyrbilscentrum med många av de stora biluthyrningsföretagen representerade. De fyra terminalerna på Fort Lauderdale Airport erbjuder också samma bekvämligheter som Miami International Airport.

Arrival Guides Logo