Destination:

Miami

Miami

Hela Miami utstrålar glamour och elegans med en kosmopolitisk attityd. Strålande Miami ligger inbäddad på Atlantkusten i Floridas sydligaste spets, vilket gör det soligt och varmt året runt. Det är Nordamerika med en twist av Västindien, en touch av Latinamerika och en antydan av Europa. Tillsammans utgör de Miamis kulturliv. Det här är en plats där du kan hitta vackra stränder, enastående nattliv, massor av affärer och läckra restauranger. Även om det finns ett överflöd av saker att göra i staden och på stranden så njuter besökare av att åka på endagsutflykter för att se den hisnande omgivningen i Miami.

Hitta resa

Miami
Reseguiden logo
The Art Deco Historic District

Art Deco-området byggdes på 1930-talet i Miami Beach som dekorerade staden med exotiska geometriska motiv. 800 byggnader har restaurerats vilket gör detta till den största gruppen av Art Deco-arkitekturer i världen.

Adress
1001 Ocean Drive, Miami Beach, Miami
South Beach

Stranden South Beach - lokalt känd som "SoBe" - ligger på spetsen av ön utanför Miami, kantad av ett brett bälte med vit sand, med en mängd hotell, restauranger och barer. SoBe är allmänt känd som den hetaste nattklubbsscenen i världen, det är inte ens i närheten av Ibiza!

Adress
Ocean Drive, South Beach, Miami
Carpaccio

Denna populära italienska restaurang är belägen bland affärerna i Bal Harbour. De serverar, som namnet antyder, olika sorter av carpaccio men även andra rätter som bläckfisk, havsabborre och pizza och för att runda av det hela, italiensk ostkaka.

Adress
9700 Collins Ave, Bal Harbour, Miami
Joe’s Stone Crab

Om du är i Miami under krabbsäsongen (maj-oktober) är denna restaurang ett måste. Stenkrabban, de grillade tomaterna samt deras Key Lime Pie är mums! Restaurangen är väldigt populär så för att vara säker på att få ett bord är det bäst att boka i förväg.

Adress
11 Washington Avenue, Miami Beach
Miami Design District

Om du är intresserad av att köpa konst eller inredning ska du bege dig till Miami Design District. Här hittar du över 130 gallerier, butiker, antikaffärer och restauranger och barer.

Adress
3841 Northeast 2nd Avenue, Suite 400, Miami
Miami Fair Trade Marketplace

Miami Fair Trade Marketplace är ett bra ställe att handla smycken, modekläder, scarfs, leksaker, handdukar, hantverk och mycket mer. När du köper en produkt här kommer du att vara säker på att objektet är gjord under säkra arbetsförhållanden.

Adress
3010 De Soto Boulevard, Miami

Miami International Airport (MIA)

Miami International Airport (MIA) är en av de mest trafikerade flygplatserna i världen och ligger 14 kilometer nordväst om Miami. Taxi finns alldeles utanför bagageutlämningen och där finns också en 24-timmars "Super Shuttle van". Busstrafiken länkar flygplatsen samman med alla områden i Miami-Dade County. "Tri-Rail" tåg kan nås på Airport Station strax öster om flygplatsen. Det är värt att fråga ditt hotell i förväg om de erbjuder transfer från och till flygplatsen. Ett Info-Center finns på nivå 2 i Concourse E på flygplatsen, som också har en bank, post, apotek, bagageförvaring, bankomater, samt flera biluthyrningsföretag.

Adress
Miami International Airport (MIA)

Fort Lauderdale Airport (FFL)

Fort Lauderdale Airport (FFL) ligger 40 kilometer från centrala Miami. Bussar tar dig från flygplatsens terminaler till Tri-Rails pendeltåg till Miami. Yellow Cabs taxibilar finns på efterfrågan vid alla tidpunkter på flygplatsen. Ute på trottoaren utanför bagageområdet på varje terminal, kan du hitta priser publicerade på väggen. Det finns också ett hyrbilscentrum med många av de stora biluthyrningsföretagen representerade. De fyra terminalerna på Fort Lauderdale Airport erbjuder också samma bekvämligheter som Miami International Airport.

Adress
Fort Lauderdale Airport