Destination:

Montpellier

Montpellier

Närheten till Medelhavet, den vackra medeltida kärnan och ett vitalt uteliv (tack vare att en fjärdedel av befolkningen är studenter) har gjort Montpellier till en av Europas nya semesterdestinationer. För den som vill ha lite äventyr så ligger bergskedjan Cevennerna en timmas bilresa från staden.

Hitta resa

Montpellier
Reseguiden logo
Saint-Pierre Cathedral

Denna romersk-katolska katedral är ett nationalmonument i Frankrike, dock var Saint-Pierre Cathedral ursprungligen en kyrka som grundades år 1364. Det var inte förrän år 1536 som byggnaden utmärktes till en katedral. Det är en fantastisk byggnad med vackra glasmålningar och inuti hittar du underbara, gamla och religiösa målningar. Detta är en attraktion som är väl värt ett besök.

Adress
6 Bis Rue de l'Abbé Marcel Montels, 34000 Montpellier
Notre-dame-des-tables

Den ursprungliga kyrkan förstördes under religionskrigen på 1500-talet, men det är ändock en spännande historisk plats. Namnet kommer från valutaväxlarnas bord, tables, i den kryddhandel som ägde rum utanför kyrkan.

Adress
Place Jean Jaurés
Playfood

Playfood är en liten och intim restaurang som serverar fransk, vegetarisk och fusionmat. Konceptet är att du kan välja från ett brett utbud av färdiglagade rätter som sedan serveras i små glas. Detta innebär att du kan prova flera olika maträtter. En restaurang som erbjuder en lite annorlunda matupplevelse och där du kan njuta av olika smaker och texturer.

Adress
16, bvd Louis Blanc, 34000 Montpellier
La Maison De La Lozère

En annan och inte lika dyr krog som lockar Montpelliers finsmakare är La Maison de la Lozère på rue Aiguillerie. Lozère är en höglänt och glesbefolkad del av Languedoc. Maten är rustik och vällagad. Avsmakningsmenyn rekommenderas för dem med god aptit.

Adress
27, rue de l’aiguillerie, 34000 Montpellier

Flygplats

Montpelliers flygplats ligger cirka 8 kilometer från stadskärnan. Flygbussarna in till stan tar knappt en kvart. Vid flygplatsen finns även taxibilar och hyrbilsföretag.

Kollektivtrafik

Staden har ett omfattande kollektivtrafiknät med bussar och ett spårvagnssystem. Biljetterna är giltiga både på bussarna och på spårvagnarna.