Destination:

München

München

I München samsas exklusiv shopping, paradgator och monumentala byggnader med läderbyxor, brassmusik och rustika ölhus. Besökaren kan starta dagen på ett enkelt hak med fläsklägg och surkål och avsluta i ett gourmettempel med vita linnedukar. Dessutom bor Tysklands gladaste invånare här.

Hitta resa

München
Reseguiden logo
Altes Rathaus

Det gamla rådhuset är ett elegant exempel på bayersk och gotisk stil på östra sidan av Marienplatz. Inne i tornet hittar du Toy Museet.

Adress
Marienplatz 15
Oktoberfest

Den stora festen börjar alltid i mitten på september och håller därefter på i 16 dagar. Festivalen öppnar näst sista lördagen i september månad och avslutas första söndagen i oktober. München Theresienwiese förvandlas till något som skulle kunna vara världens största nöjesfält. Oktoberfest, eller ”Wiesn” som tyskarna kallar den, är en ölfestival utan dess like, men festivalen erbjuder även försäljning och spännande aktiviteter. År 2010 firade festivalen 200 år. Missa inte Bayern och Hall of Fame på kullen ovanför Theresienwiese. Det byggdes mellan 1843 – 1853 och fick i uppdrag av Ludwig I av Bayern att hedra berömda och framstående bayrare.

Adress
Theresienwiese
Viktualienmarkt

Viktualienmarkt är Münchens äldsta marknad, från grunden en bondmarknad, men numera ett favoritställe för finsmakare. Det breda utbudet av produkter, vilka inkluderar bayerska specialiteter och exotiska delikatesser från runtom i världen, ger det historiska torget en speciell känsla.

Adress
Viktualienmarkt
Parkcafé

Parkcafé är en trendig klubb med den senaste utrustningen, men även mysiga soffor i en lugn miljö för de som är sugna på romantik.

Adress
Sophienstrasse 7

Kollektivtrafik

Det finns ett väl utvecklat nätverk av tunnelbanor, pendeltåg och bussar på och omkring Marienplatz och Karlsplatz/Stchus. Med täta avgångar och snabba linjer tar du dig lättare fram med den kommunala trafiken än med bil. Du kan köpa ett dagskort att färdas med i kommunaltrafiken: Dagskort för hela MVV (Münchner Verkehrs- och Tarifverbund) kostar cirka SEK 100:- Dagskort för de centralaste delarna kostar cirka SEK 55:- För cirka SEK 90:- kan du även köpa Münchenkortet som ger dig rabatt på vissa hotell, museum och i en del affärer. På detta kort får du även resa obegränsat inom de centrala delarna av staden för en dag.

Elektricitet

220 volt