Destination:

Neapel

Lokal
temperatur

22°

Lokal
tid

09:44

Neapel

Neapel, med sina nära en miljon invånare är Italiens tredje största stad. Staden har ett spektakulärt läge med den berömda utsikten över Neapelbukten och de fantastiska öarna Capri, Ischia och Procida. I bakgrunden höjer sig den stora vulkanen Vesuvius över staden. Vulkanen hade ett våldsamt utbrott år 79 f.Kr. då städerna Pompeji och Ercolano begravdes i lava. I dag har städerna grävts fram och bär vittne om Romarrikets storhetstid.

Hitta resa

Neapel
Reseguiden logo
Museo Nazionale di Capodimonte
Via Miano 2, Neapel

Detta slott och museum har en fantastisk utsikt över Neapelbukten. Museet har åtskilliga utställningar som inkluderar bland annat mästerverk av Tiziano, Botticelli, Perugino och Rafael.

Castel Nuovo
Piazza Municipio, Neapel

Detta medeltida slott med anor från 1279 var en viktig kulturell mötesplats. Castle Nuovo var platsen där konstnärer och författare såsom Giotto, Petrarca och Boccaccio brukade spatsera. Idag står slottet värd för olika kulturarrangemang.

Ristorante Mimì Alla Ferrovia
Via Alfonso D'Aragona 19/21, Neapel

Ristorante Mimì Alla Ferrovia är en populär och elegant restaurang med en bra vinlista. Restaurangen ligger nära Centralstationen och gästades en gång av den kända författaren och skådespelaren Eduardo de Filippo. Andra kända gäster som har ätit här är Maradona and Michael Schumacher.

Ristorante Amici Miei
Via Monte di Dio 78, Neapel

Amici Miei betyder "Mina Vänner" på italienska. På den traditionella napolitanska menyn hittar du ett flertal olika rätter. Detta är en mycket bra restaurang om du har tröttnat på fisk och skaldjur och vill äta riktigt kött såsom lamm, fläsk eller gås.

Face
Via San Sebastiano 29, Naples

Denna högt betygsatta butik ger många bra idéer för gåvor eller souvenirer. Vad bättre present finns det till sin älskade än örhängen och halsband gjorda av lava eller mineralstenar.

Fashion Victim Store
Via Solimena 87A, Naples

Fashion Victim Store kan tyckas ha ett roligt namn i början men efter en tid, kommer du att förstå varför. Mycket välkänd klädbutik som koncentrerar sig på kvalitet snarare än kvantitet. Oavsett kön, kommer alla modeälskare finna denna plats som ett himmelrike på jorden.

Flygplats
Aeroporto Internazionale di Napoli, Neapel

Neapels internationella flygplats, Aeroporto Internazionale di Napoli, ligger cirka 7 kilometer från stadens centrum. Det lokala transportföretaget Anm har en buss, kallad Alibus, som tar dig in till Neapel. Bussen avgår 250 meter från Terminal 1 var tjugonde minut. www.anm.it Taxi finns utanför ankomsthallen. De flesta taxibilar har fasta priser för de stora destinationerna. Om du vill hyra bil måste du göra en förfrågan till hyrbilsföretaget direkt. Avis +39 081 751 6052 www.avisautonoleggio.it Europcar +39 081 7805643 www.europcar.it Hertz +39 081 780 2971 www.hertz.it

Kollektivtrafik

Det bästa sättet att ta sig runt i Neapel är att promenera. Men eftersom staden är ganska stor så måste du kanske förr eller senare använda lokaltrafiken som inkluderar bland annat buss och tunnelbana. Det är bäst att undvika att köra bil på grund av den tunga trafiken. UNICOCAMPANIA har ett integrerat system för åkkort som täcker hela området och dess allmänna kommunikationer. Kortet omfattar 14 olika typer av transporter. Det finns också olika turistkort att köpa beroende på syftet med din resa. Två av de företag som är integrerade i åkkortet är: ANM (buss) +39 800 639 525 www.anm.it Metronapoli (tunnelbana och bergbanor)

Arrival Guides Logo