Destination:

New York

New York

New York är staden som är full av energi. Du har säkert sett de häftiga skyskraporna, den livliga trafiken och de blinkande ljusen från filmerna. Vid ankomsten, möts du som besökare av en av landets vackraste symboler för frihet, Frihetsgudinnan. Du kommer även hänföras av de stora byggnaderna. Empire State Building är den tredje högsta byggnaden i nationen, och den vidsträckta Rockefeller Center innehåller Radio City Music Hall och flera stora företags kontor och tv-studior. New Yorks bidrag till teaterkulturen är även den obestridlig, att se en Broadway show är långt ifrån det enda alternativet när det kommer till underhållning.

Hitta resa

New York
Reseguiden logo
Central Park

"Stadens lungor," Central Park, är Manhattans största och vackraste grönområde. Parken består av 843 hektar, den är 4 kilometer (2,5 miles) lång och 804 meter (0,5 miles) bred. Parken sjuder konstant av olika aktiviteter, evenemang och konserter. Ett bra sätt att se parken på är att hyra en cykel. Du hittar olika cykeluthyrningsbutiker både inne i samt i utkanterna av parken.

Adress
Central Park, New York
Metropolitan Museum of Art

Metropolitan Museum of Art brukar även kallas för ” The Met” och är New Yorks populäraste turistattraktion. Här kan man njuta av deras utställningar som består av ca. 2 miljoner konstverk. Här finns bland annat de finaste målningarna av Picasso, Matisse och underverk från den antika civilisationen i Grekland och Egypten. På toppen av byggnaden finns det en trädgård med en enastående utsikt.

Adress
1000 Fifth Avenue at 82nd Street, New York
Red Rooster Harlem

Den prisbelönte kocken Marcus Samuelsson öppnade Red Rooster Harlem för att matcha det pulserande livet i området, och köket här hedrar rötterna i amerikansk husmanskost i en fusion med alla olika etniciteter som presenteras i grannskapet. Varje söndag hålls här en gospel brunch som är mycket populär. Om du vill uppleva det, kom ihåg att boka bord i god tid.

Adress
310 Lenox Ave, New York
Keens Steakhouse

Mums... Stek och världsberömda fårkotletter. Keens är den enda överlevande av Herald Square Theatre District. År 1885 var Keens Chophouse en livlig träffpunkt för teaterstjärnorna och sminkade och utklädda aktörer sprang in och ut mellan akterna på Garrick Theatre tvärs över gatan.

Adress
72 West 36th street, New York
Midtown

Om du kan slita dig ifrån Macy´s, erbjuder det här området detaljaffärer av alla dess slag. Om du promenerar uptown (norra delen av staden) och korsar över 5th Avenue kommer du att märka hur butikerna blir mer exklusiva mot Saks 5th Avenue.

Adress
5th Avenue, New York
Chinatown/Canal Street

Här är det full rörelse vid gatustånden för att hitta fynd, toppdesignade handväskor, skor, klockor och parfymer. Se alltid till att förhandla för att få ett bättre pris. Om du promenerar längre in i Chinatown kan du hitta mer ovanliga varor.

Adress
Chinatown/Canal Street, New York

JFK Internationella Flygplats

New York har tre stora flygplatser och JFK är kanske den mest kända av dem. Du kan ta kollektivtrafik eller taxi till Manhattan från alla flygplatser. Det finns ett fast taxipris från JFK till Manhattan, men det finns även andra transpostalternativ såsom tunnelbanan och kollektivtrafiken. Du hittar en bil vid en taxistation utanför varje terminal. För att nå kollektivtrafikens hållplatser behöver du i de flesta fall använda AirTrain. Tunnelbana från JFK till Manhattan tar ca. 60-75 minuter. Det finns också olika busslinjer. Det lokala transportföretaget MTA kör tre olika linjer som går till närliggande stadsdelar. Priset är detsamma som för tunnelbanan. NYC Airporter är en busslinje som går direkt från JFK till Grand Central Station och Penn Station. Resan tar ca. 60 minuter beroende på trafiken. Du kan köpa biljetter på nätet eller från NYC Airporter-disken inne på flygplatsen.

Adress
JFK International Airport, Queens, New York

LaGuardia Flygplats

Detta är den flygplats som ligger närmast Manhattan och därför kan du välja mellan många olika transporter. Det finns offentliga bussar samt skytteln, NYC Airporter, som går direkt mellan flygplatsen och Port Authority Bus Terminal, Grand Central Station och Penn Station. Du kan betala med ett Metrocard eller den exakta summan. Taxi och skåpbilar är också tillgängliga på taxistationen utanför terminalbyggnaden.

Adress
LaGuardia Airport, Queens, New York