Destination:

Oslo

Oslo

Oslo är en av de rikaste städerna i Europa tack vare Norges blomstrande oljeindustri. Detta syns på de glastäckta skyskraporna, den nya tunnelbanan och naturligtvis en mängd trendiga restauranger, barer och butiker. Denna vackra stad som ständigt växer och utvecklas är belägen vid Oslofjorden.

Hitta resa

Oslo
Reseguiden logo
Vikingaskeppsmuseet

Vikingaskeppsmuseet innehåller viktiga vikingaskeppsfynd från Gokstad, Oseberg och Tunesamt samt andra fynd från vikingagravar runt Oslofjorden inklusive två av världens bäst bevarade vikingaskepp i trä, byggda under det 9:e århundradet. Se med egna ögon små båtar, slädar, vagn med exceptionell ornamentik samt redskap, verktyg, seldon, textilier och husgeråd.

Adress
Huk Aveny 35, Oslo
Aker Brygge

Aker Brygge är som en magnet, den drar dig till sig, och när du väl varit här, vill du återvända. Det är ett livligt område precis vid fjorden, som har sett en enorm utveckling sedan år 1982, då det var ett varv. Du kan shoppa här, sitta ner vid en av de otaliga restaurangerna eller bara ta en promenad längs vattnet.

Adress
Aker Brygge
Brasserie Sanguine

Operahuset har cirka 1 100 rum och mitt i foajén ligger Brasserie Sanguine. Hela Operahuset är klätt med vit marmor, så om du väljer att sitta på uteserveringen rekommenderas solglasögon. Du kan komma på dagtid och ta en kaffe ute i solen eller kombinera en storslagen måltid på kvällen med en operaföreställning.

Adress
Kirsten Flagstads pl. 1, Oslo
Ekebergrestauranten

Det första som slår en när man kommer upp till Ekebergrestauranten är den hänförande utsikten över Oslofjorden, öarna och staden. Den här restaurangen uppfördes redan år 1916, men fick sitt typiska utseende år 1929 efter en designtävling. Ekeberg omfattar flera restauranger, en bar/lounge, uteservering samt en finare restaurang på andra våningen.

Adress
Kongsveien 15, Oslo
Söndagsmarknad på Blå

Söndagsmarknad på Blå är öppen varje söndag mellan 12.00-17.00. Det här är ett trevligt ställe att promenera runt i och upptäcka det breda utbudet av designers och konsthantverkare både inomhus och utomhus. Marknaden har också en del second hand-säljare som erbjuder kläder och skor till vrakpriser.

Adress
Brenneriveien 9, Oslo
Paleet

Paleet ligger på huvudgatan Karl Johan och är ett elegant varuhus med mer än 30 förnäma butiker, de flesta av dem designbutiker. Oslos största bokhandel Tanum ligger inne i Paleet samt några intressanta konstsamlingar.

Adress
Karl Johans gate 37-43, Oslo

Gardermoen Flygplats

Oslos huvudflygplats Gardermoen ligger 50 kilometer norr om huvudstaden. Flygbussar och höghastighetståg avgår regelbundet till centrala Oslo. En enkelresa kostar NOK 160 med buss, NOK 260 tur och retur. Taxibilar och hyrbilsföretag finns representerade på flygplatsen. Avis +47 67 25 55 10 Europcar +47 64 81 05 60 Oslo Taxi +47 02323

Adress
Gardermoen Flygplats, Oslo

Sandefjord Flygplats Torp

Lågprisflyg flyger till Sandefjord Flygplats Torp i Sandefjord, cirka 120 kilometer sydväst om Oslo. En bussresa med Torp-Ekspressen till Oslos bussterminal kostar cirka NOK 240 (NOK 420 tur och retur). NSB har en ny tågstation som heter Sandefjord Lufthavn Torp, och ligger mellan Stokke och Sandefjord. Det går en buss mellan flygplatsen och tågstationen. Taxibilar och hyrbilsföretag finns på flygplatsen. Avis + 47 33 46 95 50 Europcar + 47 33 46 42 00 Vestfold Taxisentral + 47 33 42 02 00 Tønsberg Taxi + 47 33 30 11 11

Adress
Sandefjord Flygplats, Oslo