Destination:

Oslo

Lokal
temperatur

Lokal
tid

16:18

Oslo

Oslo är en av de rikaste städerna i Europa tack vare Norges blomstrande oljeindustri. Detta syns på de glastäckta skyskraporna, den nya tunnelbanan och naturligtvis en mängd trendiga restauranger, barer och butiker. Denna vackra stad som ständigt växer och utvecklas är belägen vid Oslofjorden.

Hitta resa

Oslo
Reseguiden logo
Aker Brygge
Aker Brygge

Aker Brygge är som en magnet, den drar dig till sig, och när du väl varit här, vill du återvända. Det är ett livligt område precis vid fjorden, som har sett en enorm utveckling sedan år 1982, då det var ett varv. Du kan shoppa här, sitta ner vid en av de otaliga restaurangerna eller bara ta en promenad längs vattnet.

Munch Museum
Tøyengata 53, Oslo

Edvard Munch har en unik position i konsthistorien, som en av expressionismens tidiga pionjärer. Munchmuseet är värd till en unik samling av mer än 1 100 av Munchs målningar. Detta gör Munchmuseet till en unik utgångspunkt för att utforska de flesta av Munchs världsberömda verk. Stora verk kommer alltid att visas i museet. Munch-museet ligger vid Oslos vackra botaniska park och har också ett attraktiv kafé och en spännande museibutik.

Brasserie Sanguine
Kirsten Flagstads pl. 1, Oslo

Operahuset har cirka 1 100 rum och mitt i foajén ligger Brasserie Sanguine. Hela Operahuset är klätt med vit marmor, så om du väljer att sitta på uteserveringen rekommenderas solglasögon. Du kan komma på dagtid och ta en kaffe ute i solen eller kombinera en storslagen måltid på kvällen med en operaföreställning.

Ekebergrestauranten
Kongsveien 15, Oslo

Det första som slår en när man kommer upp till Ekebergrestauranten är den hänförande utsikten över Oslofjorden, öarna och staden. Den här restaurangen uppfördes redan år 1916, men fick sitt typiska utseende år 1929 efter en designtävling. Ekeberg omfattar flera restauranger, en bar/lounge, uteservering samt en finare restaurang på andra våningen.

Söndagsmarknad på Blå
Brenneriveien 9, Oslo

Söndagsmarknad på Blå är öppen varje söndag mellan 12.00-17.00. Det här är ett trevligt ställe att promenera runt i och upptäcka det breda utbudet av designers och konsthantverkare både inomhus och utomhus. Marknaden har också en del second hand-säljare som erbjuder kläder och skor till vrakpriser.

Paleet
Karl Johans gate 37-43, Oslo

Paleet ligger på huvudgatan Karl Johan och är ett elegant varuhus med mer än 30 förnäma butiker, de flesta av dem designbutiker. Oslos största bokhandel Tanum ligger inne i Paleet samt några intressanta konstsamlingar.

Gardermoen Flygplats
Gardermoen Flygplats, Oslo

Oslos huvudflygplats Gardermoen ligger 50 kilometer norr om huvudstaden. Flygbussar och höghastighetståg avgår regelbundet till centrala Oslo. En enkelresa kostar NOK 160 med buss, NOK 260 tur och retur. Taxibilar och hyrbilsföretag finns representerade på flygplatsen. Avis +47 67 25 55 10 Europcar +47 64 81 05 60 Oslo Taxi +47 02323

Sandefjord Flygplats Torp
Sandefjord Flygplats, Oslo

Lågprisflyg flyger till Sandefjord Flygplats Torp i Sandefjord, cirka 120 kilometer sydväst om Oslo. En bussresa med Torp-Ekspressen till Oslos bussterminal kostar cirka NOK 240 (NOK 420 tur och retur). NSB har en ny tågstation som heter Sandefjord Lufthavn Torp, och ligger mellan Stokke och Sandefjord. Det går en buss mellan flygplatsen och tågstationen. Taxibilar och hyrbilsföretag finns på flygplatsen. Avis + 47 33 46 95 50 Europcar + 47 33 46 42 00 Vestfold Taxisentral + 47 33 42 02 00 Tønsberg Taxi + 47 33 30 11 11

Arrival Guides Logo