Destination:

Paris

Lokal
temperatur

11°

Lokal
tid

10:26

Paris

Välkommen till den mytomspunna "Ljusets stad" eller "Kärlekens stad." Paris är verkligen båda av dessa och har alltid ansetts som en av de mest romantiska städerna i världen. Oavsett om du är konstnär, affärsman eller turist, kan du njuta av långa promenader från Montmartre till Quartier Latin. Här kan du uppleva några av de finaste romerska och medeltida monumenten och förr eller senare kommer du antagligen hamna på ett kafé, stå på Pont Neuf-bron, eller utforska en second hand-butik i stadsdelen Marais.

Hitta resa

Paris
Reseguiden logo
Eiffeltornet
La Tour Eiffel, Paris

Detta järntorn är själva symbolen för Paris, och det lockar cirka sju miljoner besökare varje år. Tornet byggdes av Gustave Eiffel år 1889 inför världsutställningen för att fira hundraårsjubileet av franska revolutionen. Med sin höjd på 324 meter och vikt på över 10 000 ton är det ett imponerande monument och ett tekniskt underverk.

Louvren
Musée du Louvre, Paris

Louvren är ett av de största museerna i världen, och känt för sina mästerverk Mona Lisa, Venus de Milo, konst av Rembrandt, Vermeer, Caravaggio och många fler. Huvudentrén omfattas av den 21 meter höga glas Pyramide de Louvre. Den franska regeringen har samlat 35 000 målningar, skulpturer och föremål under de senaste fem århundradena, och insamlingen ståtar med assyrisk, etruskisk, grekisk, koptisk och islamisk konst och antikviteter från förhistoriska tider och fram till 1800-talet.

Hôtel du Nord
102 Quai de Jemmapes, Paris

Hôtel du Nord välkomnar sina gäster i en varm röd sammetsmiljö med dämpad belysning. Det är en bistro som erbjuder en rad traditionella rätter som foie gras med mango chutney och French toast eller lättkokta pilgrimsmusslor med auberginekaviar.

Epicure
112 rue du Faubourg Saint-Honoré, Paris

Hyllad som en av de bästa restaurangerna i Paris, erbjuder Epicure en unik matupplevelse. Kökschefen Eric Frechon kokar ihop mästerverk av franska rätter utifrån ovanliga kombinationer av utsökta ingredienser. En av de rätter han satt ihop är t.ex. rökta ostron med en buljong gjord på anka och och grönt te.

Le Bon Marché
22 Rue de Sèvres, Paris

Le Bon Marche, som grundades 1852, är det äldsta och mest prominenta varuhuset och är mycket populärt för modeintresserade. Här finns mode för män och kvinnor, smink och husgeråd. Det har dessutom en imponerade matavdelning.

Galeries Lafayette
40 Boulevard Hausmann, Paris

Galeries Lafayette ett av de mest spektakulära varuhusen med sin unika glaskupol. Här hittar du de mest prestigefyllda designernamnen och kosmetikamärkena samt den största europeiska avdelningen med mode enbart för män. Här finns också enorma leksaks-, smyckes-, heminrednings- och delikatessavdelningar.

Roissy Charles de Gaulle Flygplats
Roissy Charles de Gaulle Airport, Paris

Paris har tre större flygplatser, Roissy Charles de Gaulle (CDG) som ligger 30 kilometer från centrum och Orly som ligger 18 kilometer från centrum. Det finns även en tredje flygplats som heter Paris Beauvais, vilka främst lågprisflyg flyger till. Från terminalerna på Charles de Gaulle avgår bussarna var 15:e minut in till staden och resan tar 45-60 minuter (EUR 9,10 för vuxen) Det billigaste och snabbaste sättet (30 minuter, EUR 8,50 för vuxen) att ta sig in till stan är med tunnelbanan RER B till Gare du Nord som avgår var 10-15:e minut. Från Gare du Nord kan du byta till Paris Metro. Air France bussar går till Porte Maillot och Etoile var 15:e minut och taxi kan du hitta vid terminalen. En taxi från flygplatsen till centrum tar ungefär 30-40 minuter och kostar EUR 45-50.

Paris Orly Flygplats
Paris Orly Airport, Paris

Paris Orly Airport ligger 18 kilometer från centrum. Från Orly kan du ta tåget till RER B mellan 6.00-23.00. Biljettpriset är EUR 11,65 och resan tar ungefär en halvtimme. Ett annat alternativ är shuttlebussar som går till RER C Pont de Rungis station (EUR 6,20) Orlys bussar tar dig direkt till Opéra station. Bussen kostar EUR 7.50 och tar 20 till 30 minuter.

Arrival Guides Logo