Destination:

Paris

Paris

Välkommen till den mytomspunna "Ljusets stad" eller "Kärlekens stad." Paris är verkligen båda av dessa och har alltid ansetts som en av de mest romantiska städerna i världen. Oavsett om du är konstnär, affärsman eller turist, kan du njuta av långa promenader från Montmartre till Quartier Latin. Här kan du uppleva några av de finaste romerska och medeltida monumenten och förr eller senare kommer du antagligen hamna på ett kafé, stå på Pont Neuf-bron, eller utforska en second hand-butik i stadsdelen Marais.

Hitta resa

Paris
Reseguiden logo
Eiffeltornet

Detta järntorn är själva symbolen för Paris, och det lockar cirka sju miljoner besökare varje år. Tornet byggdes av Gustave Eiffel år 1889 inför världsutställningen för att fira hundraårsjubileet av franska revolutionen. Med sin höjd på 324 meter och vikt på över 10 000 ton är det ett imponerande monument och ett tekniskt underverk.

Adress
La Tour Eiffel, Paris
Tour Montparnasse

Det 210 meter höga Montparnassetornet, även kallad "Tour Maine-Montparnasse", är Paris enda skyskrapa med 59 våningar (plus 6 våningar under jord). Den snabba hissen förbinder bottenvåningen till den 56:e våningen, på en höjd av 195 meter, på bara 38 sekunder. De översta våningarna och terrassen nås bara med trappor och ger en hisnande panoramautsikt över staden.

Adress
33 avenue du Maine, Paris
Hôtel du Nord

Hôtel du Nord välkomnar sina gäster i en varm röd sammetsmiljö med dämpad belysning. Det är en bistro som erbjuder en rad traditionella rätter som foie gras med mango chutney och French toast eller lättkokta pilgrimsmusslor med auberginekaviar.

Adress
102 Quai de Jemmapes, Paris
Carré des Feuillants

Carré des Feuillants är ett av de bästa ställena för modern fransk mat, beläget i en 1600-talsbyggnad nära Tuilerieparken och Eiffeltornet. Kocken, Alain Dutourrnier, anses vara en av de mest nytänkande inom sitt område.

Adress
14 Rue de Castiglione, Paris
La Vallée Village

La Vallée Village liggerr 35 minuter öster om Paris centrum och bara fem minuter från Disneyland. I de 115 outletbutikerna hittar du ett urval av de ledande franska och internationella lyxmode och livsstilsvarumärkena till fantastiska priser.

Adress
3 Cours de La Garonne, Serris
Les Grands Boulevards (Hausmann)

1:a och 2:a arrondissementet är otvivelaktigt det mest populära shoppingområdet. Här ligger bland annat de stora varuhusen Printemps och Galeries Lafayette som utmärker sig dels för det enorma utbudet av varor, dels för deras 1800-tals- och Art Nouveau-arkitektur. Börja gärna vid vackra Opéra Palais Garnier och fortsätt mot affärerna på Boulevard Hausmann.

Adress
Les Grands Boulevards, Paris

Roissy Charles de Gaulle Flygplats

Paris har tre större flygplatser, Roissy Charles de Gaulle (CDG) som ligger 30 kilometer från centrum och Orly som ligger 18 kilometer från centrum. Det finns även en tredje flygplats som heter Paris Beauvais, vilka främst lågprisflyg flyger till. Från terminalerna på Charles de Gaulle avgår bussarna var 15:e minut in till staden och resan tar 45-60 minuter (EUR 9,10 för vuxen) Det billigaste och snabbaste sättet (30 minuter, EUR 8,50 för vuxen) att ta sig in till stan är med tunnelbanan RER B till Gare du Nord som avgår var 10-15:e minut. Från Gare du Nord kan du byta till Paris Metro. Air France bussar går till Porte Maillot och Etoile var 15:e minut och taxi kan du hitta vid terminalen. En taxi från flygplatsen till centrum tar ungefär 30-40 minuter och kostar EUR 45-50.

Adress
Roissy Charles de Gaulle Airport, Paris

Paris Orly Flygplats

Paris Orly Airport ligger 18 kilometer från centrum. Från Orly kan du ta tåget till RER B mellan 6.00-23.00. Biljettpriset är EUR 11,65 och resan tar ungefär en halvtimme. Ett annat alternativ är shuttlebussar som går till RER C Pont de Rungis station (EUR 6,20) Orlys bussar tar dig direkt till Opéra station. Bussen kostar EUR 7.50 och tar 20 till 30 minuter.

Adress
Paris Orly Airport, Paris