Destination:

Prag

Lokal
temperatur

12°

Lokal
tid

11:00

Prag

”Moder Prag har klor” skrev Franz Kafka för snart hundra år sedan, och det är lika sant idag. Den som en gång har vandrat på kullerstensgatorna i de gotiska gränderna och sett månen hänga bakom tinnarna och tornen i Europas vackraste huvudstad kommer tillbaka.

Hitta resa

Prag
Reseguiden logo
Karlův most (Karlsbron)
Karlův Most, Prag

Karlsbron byggdes 1357 av Karl IV och var fram till 1800-talet den enda bron som förband Prags bägge sidor. Ta en promenad över bron och lär dig namnen på de 30 helgon som står som statyer på den.

Prag Slott och St Vituskatedralen
Pražský hrad, Praha 1 - Hradčany, Prag

Hela Pragborgen och området som ligger på en kulle ovanför staden, är ett måste för alla besökare. Borgens historia går tillbaka till 1000-talet och sägs idag vara Europas största. Besök också den gotiska Vituskatedralen, som tog över 600 år att bygga.

Kolkovna
Na Příkopě 10, Prag

Kolkovna serverar den bästa tjeckiska maten i Gamla stan. Njut av tjocka soppor, grillat kött och fisk. Välj den underjästa, tjeckiska Pilsner Urquell till, det blir pricken över i:et!

Cantina
Újezd 38, Prag

Cantina serverar väldigt god mexikansk mat till bra priser, de har dessutom ett hyfsat utbud av tequila. Här är det alltid fullsatt, så vill du ha ett bord på kvällen är det bäst att boka.

Designkläder
Karoliny Světlé / Bartolomějská, Prag

Även om det inte finns några specifikt utpräglade shoppingområden för mindre butiker med designkläder, så hittar man några på gatorna Karoliny Světlé och Bartolomějská i Nya stan. Här finns bland annat butiker som Leeda och Alice Abraham med bra utbud.

Stora Shoppingstråk
Václavské námesti (Vaclavplatsen), Prag

De stora shoppingstråken i Prag ligger i Nya stan: på Václavské námesti (Vaclavplatsen) och strax nedanför på gågatan Na Příkopě. Här ligger stora internationella butikskjedjor som H&M, Zara och Marks & Spencers och flera andra stora varuhus.

Ruzyne Flygplats
K Letišti 6/1019, Prag

Flygplatsen Ruzyne ligger 20 kilometer nordväst om Prags centrum. Det finns minibussar - Cedaz - man kan dela på. De åker till Metro A station Dejvická eller till Metro B station námesti Republiky i centrala Prag. Billigast är det att åka med buss. Nr 100 går till Metro B station Zličín och nr 119 går till Dejvická. Det tar ca 20 minuter Från metrostationen är det 2 till 4 stopp till centrum. Man kan köpa en vanlig buss- och spårvagnsbiljett i ankomsthallen eller i automaten vid busshållplatsen. Bussarna avgår mellan 04.00-00.00. Airpoort Express, AE, går från Terminal 1 och 2 mot Nádraží Holešovice stationen.

Lokaltrafik

Spårvagnarna och bussarna går mellan 04.30-00.15, dagligen. Spårvagnarna har även nattrafik var 30 minut. Biljetter köper man i tobaksaffärer och automater och är giltiga i 1 timme. Glöm inte att stämpla biljetten innan du går på. Du kan välja att köpa biljetten som e-ticket eller via sms. För mer information, se:

Arrival Guides Logo