Destination:

Rhodos

Lokal
temperatur

19°

Lokal
tid

10:01

Rhodos

Rhodos, Medelhavets pärla som den brukar kallas, är en internationell ö, en blandning av unik vacker natur, arkeologisk rikedom, fantastiska stränder och ett intensivt nattliv. Det finns något för alla. Ungdomligt och familjvänligt, romantiskt och modernt. Det är därför Rhodos är ett av världens främsta turistmål.

Hitta resa

Rhodos
Reseguiden logo
The Palace of The Grand Master
Ippoton, Rhodes

Palatset och fortet är det mest framträdande i Gamla stan. Det förstördes 1856 och byggdes upp igen 1939. Golven är täckta av antik mosaik och det finns en intressant samling av västerländska möbler från 1500- och 1600-talen.

Fjärilsdalen
Notio Aigaio, Rhodes

Mer än 600 000 grekiska och utländska turister besöker och beundrar årligen denna unika naturuppvisning. Tusentals fjärilar samlas här från juli till september för att söka svalka och fuktighet. Dalen liggen 26 km från stadens centrum.

Tamam
Leontos Georgiou 1, Rhodes

Tamam är en mycket imponerande lokal med fantastisk stämning, belägen i Gamla stan. De har stämningsfulla enskilda matsalar, en touch av orientalisk dekor och utsökt grekisk och internationell mat.

Alexis 4 Seasons
33 Aristotelous, Rhodes

En av öns mest välkända fiskrestauranger, belägen i Gamla stan. Här kan du välja mellan ett stort antal fisk- och skaldjursrätter. Du måste prova den grillade bläckfisken som tillagas i sitt eget bläck.

Greca Natural Products
78-80 Socrates,Old Town, Rhodes

På Greca Natural Products hittar du alla naturliga produkter som du har letat efter. Ta hem en liten del av Grekland i väskan med olivolja, oliver, paté, honung i olika smaker, Chios mastix produkter och hemlagad sylt.

Market - Laiki
Taxiarxhis cemetery, Rhodes

Varje onsdag och lördag är du välkommen att besöka den här gatumarknaden. Här hittar du solkysst frukt och grönsaker och många andra typiska läckra grekiska godsaker.

Rhodes Internationella Flygplats
Diagoras, Rhodes

Rhodos internationella flygplats Diagoras ligger 16 km från stadens centrum, nära byn Paradissi. Du kan ta en lokalbuss in till staden. Den sista bussen avgår från flygplatsen kl. 23.30. Det går även bra att ta taxi, kostnaden beror på när du åker, hur mycket trafik det är och hur mycket bagage du har.

Kollektivtrafik

Rhodos har ett mycket väletablerat bussnätverk som förbinder alla byar med staden vilket gör att du inte behöver hyra bil. En motorcykel är i så fall snabbare och bättre.

Arrival Guides Logo