Destination:

Rom

Rom

Den eviga staden har lockat besökare till sig i över 2 000 år och är fortfarande en av de mest storslagna och romantiska städerna i världen. Här finns grandiosa attraktioner sida vid sida med livligt kvartersliv. Det ljuva livet koncentrerat – det är bara att plocka ut russinen ur kakan. Italiensk designershopping, krämig glass, skummande cappuccino och utsökta viner är bara några av dem!

Hitta resa

Rom
Reseguiden logo
Colosseum

Colosseum är en av de mest imponerande sevärdheterna i Rom och en av världens mest kända arenor. Här kunde man få se allt från gladiatorspel och teater till avrättningar och strider mellan vilda djur och många människor och djur fick här sätta livet till. Kejsar Vespasianus började bygget som slutfördes av hans son Titus. Byggnaden stod klar år 80 e.Kr.. Invigningsfesten pågick i hundra dagar och ca 9 000 djur och 2 000 gladiatorer miste livet under tillställningen. Som mest fick här plats 87 000 åskådare.

Adress
Piazza del Colosseo 1, Rom
Fontana di Trevi

Trevifontänen är en imponerande fontänbyggnad belägen på Piazza di Trevi i centrala Rom. Den planlades av Giovanni Lorenzo Bernini och fullbordades av Nicola Salvi 1762. Fontänen blev världsberömd när Anita Ekberg vadade omkring i den i filmen ”La Dolce Vita”, i dag är det dock förbjudet att bada i fontänen. Fontana di Trevi är ett "måste" att besöka i Rom och traditionen säger att man skall kasta ett mynt över axeln ner i fontänen och att detta på så sätt skall bringa personen som kastar myntet lycka.

Adress
Piazza di Trevi, Rom
Ristorante Da Cesare

I Rom sedan 1965. Här finner du: fisk från Lazios havskust, cerfificerad Chianina kött, friterad fisk, skaldjur och havsfrukter, fantastisk vedugnsbakad pizza. Under säsong svampar som: Stensopp (Karljohanssvamp), Amanita caesarea (kejsarflugsvamp), vit och svart tryffel. Utvalda viner. Rökrum.

Adress
Via Crescenzio 13
Harry’s Bar

Harry’s Bar är den unika plats som återupplivar ”Dolce Vita” ( Det ljuva livet) som om det vore en scen från filmen, de framkallar en bländande flashback av Via Venetos gyllene era. Som på det storslagna sextiotalet, kan man varje kväll, från det exklusiva Harry’s Bar, ta en drink, njuta av den levande piano bar musiken och sedan glida in i det magiska Via Veneto. Det raffinerade köket återropar de fräscha mediterranska smakerna baserade på de finaste ingredienserna.

Adress
Via Vittorio Veneto, 150
Carlo Cecchini

Köp skinn kreationer av hög kvalitet direkt från den italienska designer Carlo Checchini, vars fantastiska kreativitet och fantasi återfinns i en stor designkollektion anpassad för alla åldrar och stilar. Hans produktion av väskor, plånböcker, skor och handväskor, genomförs enligt de grundläggande principerna i italienskt traditionellt hantverkskonst. Endast hög kvalitativa råmaterial behandlas och tillverkas enligt århundranden av gamla traditioner.

Adress
Via della Lungaretta, 65, Rom
McArthurGlen Castel Romano Designer Outlet

Upplev en unik shopping upplevelse, endast 20 minuter från Rom, erbjuder Castel Romano Designer Outlet dig alla dina favoritmärken med rabatt upp till 30-70 % året runt. Dagliga busstransfers finns tillgängliga från centrum.

Adress
Via Ponte di Piscina Cupa, 64 – 00128 Castel Romano (RM)

Leonardo da Vinci - Flygplats

Roms huvudflygplats, Leonardo da Vinci, ligger i Fiumicino, 30 kilometer (18,5 miles) från staden. Det finns flera olika sätt att ta sig in till centrum från flygplatsen: Leonardo Express Leonardo Express är ett expresståg som avgår varje halvtimme i vardera riktning och förbinder stationen Roma Termini med Fiumicino flygplats. Biljetter kan köpas på resebyråer, i biljettdisken och på hemsidan, www.trenitalia.com. Tåg Du kan nå Rom med direkttåg till järnvägsstationen Termini. Metro Metro FM1 förbinder flygplatsen med regioner som Fara Sabina, Orte och Poggio Mirteto. Observera att Metron inte stannar på centralstationen Termini. Terravision Shuttle Bus Denna buss tar du dig till centralstationen Termini. Stadens näst största flygplats, Ciampino, ligger 12 km syd-sydost om centrala Rom och betjänas huvudsakligen av lågprisflygbolag. Bussar Några av lågprisbolagen har egna bussar. Bussar avgår regelbundet från den närliggande tunnelbanestationen Anagnina. Taxi En taxiresa från flygplatsen till centrala Rom tar 20 minuter.

Adress
Via dell' Aeroporto di Fiumicino 320, Rom

Lokaltrafik

Termini station är utgångspunkten för Roms kollektivtrafik. De lokala buss- och spårvagnsbolaget heter ATAC. Alla biljetter måste förköpas i ATAC-automater, tidningsstånd eller biljettautomater i tunnelbanan. Tunnelbanan går fram till midnatt. Därefter tar nattbussarna vid och stannar vid stationer markerade med ett ”N”. Det finns också olika typer av dagskort som gäller för 1, 3 eller 7 dagar. Dessa är giltiga på all kollektivtrafik.