Destination:

Rom

Rom

Den eviga staden har lockat besökare till sig i över 2 000 år och är fortfarande en av de mest storslagna och romantiska städerna i världen. Här finns grandiosa attraktioner sida vid sida med livligt kvartersliv. Det ljuva livet koncentrerat – det är bara att plocka ut russinen ur kakan. Italiensk designershopping, krämig glass, skummande cappuccino och utsökta viner är bara några av dem!

Hitta resa

Rom
Reseguiden logo
Colosseum

Colosseum är en av de mest imponerande sevärdheterna i Rom och en av världens mest kända arenor. Här kunde man få se allt från gladiatorspel och teater till avrättningar och strider mellan vilda djur och många människor och djur fick här sätta livet till. Kejsar Vespasianus började bygget som slutfördes av hans son Titus. Byggnaden stod klar år 80 e.Kr.. Invigningsfesten pågick i hundra dagar och ca 9 000 djur och 2 000 gladiatorer miste livet under tillställningen. Som mest fick här plats 87 000 åskådare.

Adress
Piazza del Colosseo 1, Rom
Spanska Trappan

Ett populärt besöksmål och mötesplats. Trappan sträcker sig mellan Piazza di Spagna och Piazza della Trinità dei Monti och är belägen på kullen Pincios sluttning i centrala Rom. Trappan utformades av Francesco de Sanctis mellan 1723 och 1725 och har tre plan som sägs symbolisera treenigheten. Namnet "Spanska Trappan" är egentligen helt missvisande eftersom trappan inte har någonting med Spanien att göra, det har helt enkelt lånats från namnet på piazzan vid trappans fot, Piazza di Spagna. Det italienska namnet är Scalinata della Santissima Trinità dei Monti. Nedanför trappan finns två populära shoppinggator med exklusiva märkesbutiker.

Adress
Piazza di Spagna, Rom
Ad Hoc

Ristorante Ad Hoc med sina romantiska atmosfär är den perfekta restaurangen att koppla av efter en promenad i centrum av Rom. Välj från en meny med typiskt romerska och medelhavsrätter samt välrenommerade viner. Ad Hoc är också populär bland lokala och nationella kändisar.

Adress
Via di Ripetta 43, Rom
Ristorante Tema

Här får du uppleva en exklusiv middag i ett av de äldsta kvarteren i Rom. Vare sig du föredrar fisk eller kött serverar Ristorante Tema den bästa kvaliteten och tillagar rätterna till perfektion. Även om restaurangen är känd för fina middagar är stämningen varm och avkopplande.

Adress
Via Panisperna 96/98, Rom
Rinascente

La Rinascente är ett litet exklusivare varuhus som har många olika designermärken. De har allt från kläder, skor, parfym och accessoarer.

Adress
Piazza Colonna, Piazza Fiume, Rome
Galleria Alberto Sordi

Vacker 1800-tals-galleria med gigantiska kristallkronor och välvt glastak, numera uppkallad efter den extremt folkkäre skådespelaren Alberto Sordi som gick ur tiden för ett par år sedan. Här finns diverse affärer, främst klädmode, exempelvis Zara, men även bokaffären Feltrinelli som har ett stort utbud av guider, böcker på olika språk, cd-skivor etc. Man hittar även kaffebarer.

Adress
Piazza Colonna 31-35, Rom

Leonardo da Vinci - Flygplats

Roms huvudflygplats, Leonardo da Vinci, ligger i Fiumicino, 30 kilometer (18,5 miles) från staden. Det finns flera olika sätt att ta sig in till centrum från flygplatsen: Leonardo Express Leonardo Express är ett expresståg som avgår varje halvtimme i vardera riktning och förbinder stationen Roma Termini med Fiumicino flygplats. Biljetter kan köpas på resebyråer, i biljettdisken och på hemsidan, www.trenitalia.com. Tåg Du kan nå Rom med direkttåg till järnvägsstationen Termini. Metro Metro FM1 förbinder flygplatsen med regioner som Fara Sabina, Orte och Poggio Mirteto. Observera att Metron inte stannar på centralstationen Termini. Terravision Shuttle Bus Denna buss tar du dig till centralstationen Termini. Stadens näst största flygplats, Ciampino, ligger 12 km syd-sydost om centrala Rom och betjänas huvudsakligen av lågprisflygbolag. Bussar Några av lågprisbolagen har egna bussar. Bussar avgår regelbundet från den närliggande tunnelbanestationen Anagnina. Taxi En taxiresa från flygplatsen till centrala Rom tar 20 minuter.

Adress
Via dell' Aeroporto di Fiumicino 320, Rom

Lokaltrafik

Termini station är utgångspunkten för Roms kollektivtrafik. De lokala buss- och spårvagnsbolaget heter ATAC. Alla biljetter måste förköpas i ATAC-automater, tidningsstånd eller biljettautomater i tunnelbanan. Tunnelbanan går fram till midnatt. Därefter tar nattbussarna vid och stannar vid stationer markerade med ett ”N”. Det finns också olika typer av dagskort som gäller för 1, 3 eller 7 dagar. Dessa är giltiga på all kollektivtrafik.