Destination:

Split

Split

Människorna i Split hävdar att deras stad är "den vackraste i hela världen och universum", och detta kommer de att försöka övertyga även dig om. Staden är full av liv och den vänliga lokalbefolkningen i Split välkomnar turister med öppna armar. Det är inte många städer i världen som kan erbjuda ett sådant rikt utbud av nöjen och utflykter i sin närmaste omgivning.

Hitta resa

Split
Reseguiden logo
Diokletianus Palats

Palatset är stadens stolthet och omfattar många intressanta delar. Det byggdes av kejsaren Diokletianus 305 år efter Kristus. Huvudentrén till palatset från Riva går genom Bronsporten.

Adress
Diokletianus Palats, Split
Katedralen S:t Domnius

Belägen innanför palatsets murar och rik på gammal historia. Det var härifrån relikerna av kejsaren försvann, efter att de förvarats där i 170 år. Byggdes runt 15 år före Kristus.

Adress
Kraj Sv. Duje 5, Split
Konoba Kod Joze

En 10 minuters promenad nordost om den gamla staden finns en av stadens bästa skaldjursrestauranger, med en populär hummer på menyn. Stämningen i restaurangen är mysig och hemtrevlig.

Adress
Sredmanuška ulica 4, Split
Galija

Galija har stans bästa pizza. Det här är en liten restaurang med träbänkar och bra service. Restaurangen ligger i västra delen av den gamla staden.

Adress
Tončićeva ulica 12, Split

Flygplats

Splits flygplats 20 km nordväst om Split Flygbussarna är anpassade till de reguljära flygningarna och kör passagerarna till sjösidan Riva i Split för runt 25 kn. Taxi från flygplatsen tar ungefär 35 minuter med bil.

Kollektivtrafik

Det enklaste sättet att förflytta sig i Split är till fots, särskilt i den gamla staden. Om du ska till utkanterna i Split kan du åka med stadsbussarna. De går mellan kl. 05 och till midnatt. Biljetter kan köpas på bussarna eller i tidningskioskerna.