Destination:

Sundsvall

Lokal
temperatur

12°

Lokal
tid

09:42

Sundsvall

Välkommen till Sundsvall! Sundsvall är resmålet för dig som vill förgylla Norrlandssemestern med shopping och nöjen. Här finns idag Norrlands största citygalleria samt Birsta Köpcentrum som är ett av Sveriges största externa handelscentra. Ingenstans norr om Dalälven finns mer liv och rörelse. Mitt i den norrländska naturen och mitt i händelsernas centrum ligger kanske en av landets vackraste stadskärnor med rikt utsmyckade stenhus i nyrenässans. Lyft blicken upp mot de vackra fasaderna och njut!

Hitta resa

Sundsvall
Reseguiden logo
Gudmundstjärn
Gudmundstjärn, Indal

Gudmundstjärn, 30 km väster om Sundsvall, är ett av Sveriges sista bevarade självhushåll. Mellan 1779 och 1944 brukades marken här av fem generationer i väglöst land. De bevarade 22 byggnaderna är byggnadsminnesförklarade och området är naturreservat.

Indalsleden
Indalsleden Väg 86 och 87, Sundsvall/Timrå

Riksväg 86 och 87 mellan Sundsvall och Östersund kallas Indalsleden och sägs vara en av Sveriges vackraste turistleder. Hela sträckan längs Indalsälvens dalgång är ett eldorado för friluftsliv på egen hand. Är du intresserad av historia har du många anledningar att stanna för att se gammal bygdekultur, museer, naturrum och fornlämningar.

Brasserie Verket
Trädgårdsgatan 31-33

Brasserie Verket på Scandic Sundsvall City är ett varmt och rustikt brasserie där du kan njuta av vällagad och god mat i en avslappnad miljö inspirerad av stadens industrihistoria På menyn finns det både klassiska rätter men även grillrätter av kött, fisk, fågel och grönsaker, där maten tillagas i ett öppet kök och du som gäst befinner dig mitt i händelsernas centrum. I deras rotisseri tillagas all mat på långa spett i en ugn för att bevara smakerna på bästa sätt. Inget krångel. Helt enkelt fina råvaror, ett gott hantverk och god mat i en välkomnande miljö för både familj och vänner. Varje dag är restaurangen öppen för lunch och middag, på helgerna serveras brunch.

Dragon House
Rådhusgatan 34

Välkommen till Restaurang Dragon House, välkänd kinesisk restaurang i Sundsvall som har funnits i ungefär 20 år. Det serveras traditionell kinesisk mat, à la carte, lunch- och helgbufféer. Avhämtning och hemkörning.

Stenstan
Centrala Sundsvall

I Stenstan finns över 200 butiker och även om Storgatan räcker för både en och två dagars shopping så måste vi poängtera: Missa inte tvärgatorna. Där finns en mängd butiker som är värda en liten omväg.

In: Gallerian
Storgatan 26-40

Norrlands största city galleria, In: gallerian, ligger belägen i hjärtat av den vackra Stenstan och är uppbyggd med tre kvarter. Dessa kvarter är sammanlänkade med gångbroar så du enkelt kan röra dig fritt inomhus mellan fastigheterna i hela 249 meter i ett av våningsplanen. In: gallerian erbjuder shopping i världsklass. Här finner du allt från kläder och skor, dagligvaror och teknik till hälsa och skönhet. Förutom shopping erbjuder In: gallerian också restauranger och caféer. Dessa ligger längs hela gallerian vilket skapar trevliga ”vattenhåll” för er att avnjuta en god mat eller fika i en härlig miljö där delar har anor från sent 1800-tal.

Flygplats

Sundsvall Timrå Airport heter flygplatsen mellan Sundsvall och Härnösand. Lättast att ta sig till flygplatsen är med flygtaxi, ca pris 400 SEK.

Kollektivtrafik

Sundsvalls Statstrafik/lokaltrafik trafikeras av Stadsbussarna Nr 1-5. Alla bussar går enkelt till och från Navet (Sundsvalls busstation). Här kan du köpa och ladda ditt resekort och ställa frågor om busstrafiken. En enkel resa ordinarie pris är 24 SEK. Betalning på buss sker med bankkort eller reskort (ej kontanter).

Arrival Guides Logo