Destination:

Tokyo

Tokyo

Tokyo var tidigare en relativt dold destination, men tekniksprång och passion för allting nytt fick resten av världen att bli dem varse. En stad av mindre städer, Tokyos stadsdelar är individuella och unika i allt från kulturella sevärdheter till stora köpcentra. Gör dig redo för en virvelvind av modernitet och tradition - Tokyo!

Hitta resa

Tokyo
Reseguiden logo
Meiji-jingu

Detta nationellt kända Shintotempel anses vara en av Japans främsta symboler för landets större religion. Upplev den 11 meter höga torii (port) av cypressträd innan du fridfullt vandrar längs slingrande stigar till den underbara inre byggnaden.

Adress
Meiji-jingu, Tokyo
Tsukiji Fisk- och Grönsaksmarknad

Att ta sig till Tsukiji Fish Market tidigt är viktigt för att utnyttja det mesta av denna minnesvärda syn. På Tokyos största och bullrigaste marknad börjar tonfiskauktioner fem på morgonen snabbt följt av frukt och grönt, allt säljs av 50 000 arbetare och grossister.

Adress
5-2 Tsukiji, Chuo-ku, Tokyo
Tsukiji Fisk- och Grönsaksmarknad

Att ta sig till Tsukiji Fish Market tidigt är viktigt för att utnyttja det mesta av denna minnesvärda syn. På Tokyos största och bullrigaste marknad börjar tonfiskauktioner fem på morgonen snabbt följt av frukt och grönt, allt säljs av 50 000 arbetare och grossister.

Adress
5-2 Tsukiji, Chuo-ku, Tokyo
Chinese Café Eight

Café Eights Pekinganka har blivit legendarisk i Tokyo och restaurangen är överfylld med turister och lokalbor. Denna restaurang har vunnit över folk med den oemotståndliga kombinationen av oslagbara priser och god mat.

Adress
3-2-13 Nishi Azabu, Minato-ku, Tokyo
Roppongi Hills

Det finns något för alla i händelserika Roppongi. Du kan fastna här en hel dag med uppsättningen aktiviteter. Det finns mer än 200 butiker, restauranger och kaféer i detta område som också har en spännande arkitektur och imponerande designträdgårdar.

Adress
6-10 Roppongi, Minato-ku, Tokyo
Isetan

Detta enorma shoppingkomplex är uppdelat i åtta byggnader med avdelningar för kosmetika, husgeråd, kläder och elektronik.

Adress
3-14-1 Shinjuku, Shinjuku-ku, Tokyo

Flygplatser

Det finns två flygplatser i Tokyo: Narita International Airport och Haneda International Airport (främst inrikesflyg). Narita flygplats är åtkomligt med Narita Expresståg som är det snabbaste sättet att ta sig från centrum till flygplatsen. Tåg avgår ungefär varje halvtimme. www.narita-airport.or.jp Narita Expresståg www.jreast.co.jp Kesei Skyliner-tåg går från Narita till Ueno / Nippori station på ca. en timme. Limousinebussar går regelbundet från flygplatsen till centrala punkter i staden. Taxi finns för den 70 km långa resan, men priserna är astronomiska. www.keisei.co.jp Haneda flygplats betjänas av Tokyo Monorail och avgår var 10 minut nästan dygnet runt. www.tokyo-flygplats-bldg.co.jp Tokyo Monorail www.tokyo-monorail.co.jp

Kollektivtrafik

Tokyo har ett av de mest effektiva tåg- och tunnelbanesystemen i världen. Tågen är rena och snabba och alla stationer har skyltar på engelska. Japan Railways landsvägståglinjer är färgkodade och den mest använda linjen är Yamanotelinjen. Tokyo Metro driver tunnelbanan som består av 12 linjer. Tunnelbanor och tåg går från 05.00 till midnatt. En mängd olika biljetter och rabattkort erbjuds för att göra det lättare än att köpa enskilda biljetter för varje resa. Köp ett förbetalt Suica färdbevis som trafikerar hela JR linjer. Dessa kan köpas på JR "Green Window" områden eller i biljettautomater. Pasmo-biljetten liknar Suica men kan inte användas på JR-linjer. För att byta från Tokyo Metro nätverket till JR nätet krävs en transferbiljett som finns vid bytespunkten. www.tokyometro.jp, www.jreast.co.jp Bussar i Tokyo drivs av flera olika företag. Det är mindre förvirrande att ta tunnelbana eller tåg runt i staden, men busslinjer är effektiva. Ändå är det få tecken på engelska vilket gör navigeringen svårt. Busslinjeguider på engelska finns på Toei tunnelbanestationer och hotell. www.tokyobus.or.jp Cykling är en av de vanligaste sätten att ta sig runt i Tokyo, om du känner dig energisk. Vissa hotell hyr ut cyklar, men de flesta kommer att ha ytterligare information om var du kan hyra någon annanstans.