Gå till innehåll
Destination:

Venedig

Lokal
temperatur

22°

Lokal
tid

09:55

Venedig

Ingen stad är som Venedig. Här finns 180 kanaler, 450 broar och magnifika palats. Det är en stad rik på museer och historiska byggnader av stor konstnärlig och kulturell betydelse. Lägg därtill känslan av förgänglighet och ett stilla kvartersliv bortom turiststråken, och skönhetsupplevelsen är total.
Basilica di San Marco
Piazza San Marco 328, Venedig

Det fullständiga namnet på italienska är Basilica Cattedrale Patriarcale di San Marco, men folk vet vad du pratar om om du säger Saint Mark’s Basilica. Denna katedral är den mest kända av kyrkor i Venedig och presenterar ett imponerande yttre med vacker mosaik samt en slående interiör.

Piazza San Marco
Piazza San Marco, Venedig

Piazza San Marco, eller Markusplatsen, är det största torget i Venedig, och det mest berömda också. Det är en bra plats att besöka om du vill få en känsla för den makt det tidigare venetianska imperiet hade. Torget är fullt av intressanta och imponerande sevärdheter varav en av dem är Campanile - klocktornet - där du kan få en fantastisk utsikt över Venedig.

Osteria Vini da Pinto
San Polo 367, Venedig

Baccari är enkla matställen där man kan äta cicchetti, en sorts venetianska tapas. Da Pinto är en av de bättre och ligger vid Rialtos fiskmarknad. De modiga provar här gärna masanette, små gröna krabbor som äts hela, med skal och allt.

Da Fiore
San Polo 2002, Venedig

Da Fiore var tidigare en kvartersbar där stammisarna beställde una ombra (en skugga), vilket är venetianskt slang för ett glas vin. Nu kan Da Fiore mycket väl vara Venedigs bästa restaurang med sober inredning och rätter som misto crudo, marinerad rå fisk och pennette med havskräftstjärtar och broccoli.

Drogheria Mascari
Sestiere San Polo 381, Venedig

Drogheria Mascari är en traditionell kryddförsäljare. Förr i tiden trängdes flera av dem längs Calle degli Spezieri, men i dag finns bara Drogheria Mascari kvar. Denna familjeägda matbutik som inriktar sig på specialiteter erbjuder kryddor, te, balsamvinäger och andra delikatesser.

Banco Lotto 10
Salizada da Sant’Antonin 3478a, Venedig

När du handlar på Banco Lotto 10, stödjer du ett omskolningsprogram på kvinnofängelset på Giudecca. De kläder och accessoarer som du hittar här, är alla handgjorda av interner, och det är volontärer som arbetar i butiken.

Venedig Marco Polo Flygplats
Viale Galileo Galilei, 30, Venice

Venedig Marco Polo Flygplats ligger 7 km norr om Venedig. Det finns ett stort utbud av transporter från flygplatsen till staden. Välj mellan bussar, taxibilar och båtar. Om du väljer båt bör du vara beredd på en kort promenad först. Vattenbussen körs av Alilaguna och resan tar cirka 1 timme och 20 minuter. Det finns även motorbåtar och priset varierar från företag till företag, men räkna med ca €80. Det finns också en landväg till Venedig. De två transportföretagen ACTV och ATVO har direktbussar mellan staden och flygplatsen. Resan tar ca. 20-25 minuter. Taxibilar väntar utanför terminalen och priserna börjar från €40.

Treviso Flygplats
Treviso Airport

Treviso Flygplats brukar kallas för Venedigs charterflygplats och ligger 30 km norr om Venedig. Bussbolagen ATVO och Barzi kör till Venedig och resan tar cirka 40 minuter. Det finns ett biljettkontor som ligger i ankomsthallen. En taxi från flygplatsen till Piazzale Roma i Venedig börjar på €65.

Arrival Guides Logo