Destination:

Venedig

Venedig

Ingen stad är som Venedig. Här finns 180 kanaler, 450 broar och magnifika palats. Det är en stad rik på museer och historiska byggnader av stor konstnärlig och kulturell betydelse. Lägg därtill känslan av förgänglighet och ett stilla kvartersliv bortom turiststråken, och skönhetsupplevelsen är total.

Hitta resa

Venedig
Reseguiden logo
Palazzo Ducale

Palazzo Ducale, även kallad Dogepalatset, var tidigare residens för Dogen i Venedig, och även ett utrymme där regeringen kunde hålla till. Både domstol och fängelse var belägna inom palatsets väggar, men i dag är byggnaden är ett museum.

Adress
Palazzo Ducale San Marco,1 Venedig
Basilica di San Marco

Det fullständiga namnet på italienska är Basilica Cattedrale Patriarcale di San Marco, men folk vet vad du pratar om om du säger Saint Mark’s Basilica. Denna katedral är den mest kända av kyrkor i Venedig och presenterar ett imponerande yttre med vacker mosaik samt en slående interiör.

Adress
Piazza San Marco, Venedig
Da Fiore

Da Fiore var tidigare en kvartersbar där stammisarna beställde una ombra (en skugga), vilket är venetianskt slang för ett glas vin. Nu kan Da Fiore mycket väl vara Venedigs bästa restaurang med sober inredning och rätter som misto crudo, marinerad rå fisk och pennette med havskräftstjärtar och broccoli.

Adress
San Polo 2002, Venedig
Locanda Cipriani

Restaurangen Locanda Cipriani tillhör det världsberömda lyxhotellet med samma namn, men det märks inte. Inredningen är enkel, stämningen avslappnad och på menyn finns traditionell mat som till exempel pappardelle med kalvlever.

Adress
Piazza Santa Fosca 29, Venedig
Drogheria Mascari

Drogheria Mascari är en traditionell kryddförsäljare. Förr i tiden trängdes flera av dem längs Calle degli Spezieri, men i dag finns bara Drogheria Mascari kvar. Denna familjeägda matbutik som inriktar sig på specialiteter erbjuder kryddor, te, balsamvinäger och andra delikatesser.

Adress
Sestiere San Polo 381, Venedig
Banco Lotto 10

När du handlar på Banco Lotto 10, stödjer du ett omskolningsprogram på kvinnofängelset på Giudecca. De kläder och accessoarer som du hittar här, är alla handgjorda av interner, och det är volontärer som arbetar i butiken.

Adress
Salizada da Sant’Antonin 3478a, Venedig

Venedig Marco Polo Flygplats

Venedig Marco Polo Flygplats ligger 7 km norr om Venedig. Det finns ett stort utbud av transporter från flygplatsen till staden. Välj mellan bussar, taxibilar och båtar. Om du väljer båt bör du vara beredd på en kort promenad först. Vattenbussen körs av Alilaguna och resan tar cirka 1 timme och 20 minuter. Det finns även motorbåtar och priset varierar från företag till företag, men räkna med ca €80. Det finns också en landväg till Venedig. De två transportföretagen ACTV och ATVO har direktbussar mellan staden och flygplatsen. Resan tar ca. 20-25 minuter. Taxibilar väntar utanför terminalen och priserna börjar från €40.

Adress
Venice Marco Polo Airport

Treviso Flygplats

Treviso Flygplats brukar kallas för Venedigs charterflygplats och ligger 30 km norr om Venedig. Bussbolagen ATVO och Barzi kör till Venedig och resan tar cirka 40 minuter. Det finns ett biljettkontor som ligger i ankomsthallen. En taxi från flygplatsen till Piazzale Roma i Venedig börjar på €65.

Adress
Treviso Airport