Gå till innehåll
Destination:

Zürich

Lokal
temperatur

Lokal
tid

07:17

Zürich

Den charmiga världsstaden Zürich är Schweiz affärscentrum och erbjuder hög livskvalitet. Zürich är känt för sitt fantastiska shoppingutbud längs den världsberömda Bahnhofstrasse, och staden erbjuder även en stor mängd fritidsaktiviteter. Ett stort antal förstklassiga restauranger skämmer bort matälskare med alla typer av gastronomiska njutningar. När solen gått ned hittar du cirka 500 barer och nattklubbar med ett brett nöjesutbud. Zürich är också den perfekta utgångspunkten för olika utflykter till exempelvis Rhenfallen, chokladfabriker och glaciären på Titlis.
Grossmünsterkatedralen
Grossmünsterplatz, Zürich

Denna katedrals tvillingtorn dominerar Zürichs silhuett. Grossmünsterkatedralen, "Grossmünster", är en romansk kyrka och en av de tre stora kyrkorna i staden. Det var härifrån som reformatorn Ulrich Zwingli predikade sina idéer.

St. Peterskyrkan
St. Peter-Hofstatt, Zürich

I St. Peterskyrkans torn hänger den största kyrkklockan i Europa, med en diameter på 8,7 meter. St Peterskyrkan (Kirche Sankt Peter) byggdes ursprungligen under 700-talet, men mycket ändrades på 1200-talet och igen i 1705.

Blindekuh
Mühlebachstrasse 148, Zürich

Blindekuh är en restaurang som drivs av blinda människor i nästan totalt mörker. Här är din chans att uppleva hur det är att vara blind. Lita på din näsa, din mun, dina öron och dina händer, du kommer verkligen att häpna. Vem har sagt att vi äter med ögonen? Meny ändras varje vecka och du bör boka bord i förväg.

Adler’s Swiss Chuchi
Rosengasse 10, Zürich

På Hotel Adler finner du Adler’s Swiss Chuchi som serverar riktigt goda traditionella schweiziska rätter som kan avnjutas i en rustik atmosfär. Deras urval av ost och ost fondue, är de största attraktionerna här.

Cabaret Voltaire Shop
Spiegelgasse 1, Zurich

En butik som ingen annan. Dada rörelsen startade i denna byggnad och fortfarande i dag en anda av Dada hålls vid liv. I butiken kan du få perfekta souvenirer för konstälskare. De säljer Dada produkter samt föremål från unga designers.

Vollenweider Chocolatier Confiseur
Theaterstrasse 1, Zurich

En av Schweiz mest traditionella chokladmakare. De Vollenweider chocolatiers erbjuder handgjorda läckerheter efter gamla recept. En himmel för alla som älskar choklad.

Flygplats
Zürich Airport, Zürich

Zürich Airport har blivit nominerad till en av de bästa flygplatserna i världen. Den består av två terminaler som båda har en turistinformation baserad i ankomsthallen. Flygplatsen ligger 11 kilometer utanför Zürich och det finns flera sätt att ta sig in till centrum. Den underjordiska tågstationen ligger direkt under Terminal B, och tågen avgår ungefär var tionde minut till Centralstationen. Du kan köpa biljetter direkt från de automater som finns vid SBB resecentrum. +41 900 300 300 Glatttalbahns spårvagn nummer 10 förbinder flygplatsen och Centralstationen. Spårvagnen går var sjunde eller femtonde minut. Spårvagn nummer 12 förbinder flygplatsen och Stettbach och avgår varje kvart. +41 44 809 56 00 Bussar går frekvent till och från flygplatsen. www.zvv.ch Taxistationen ligger precis utanför ankomsthall 1 och 2. Taxi kan förbeställas i förväg genom att ringa +41 848 850 852. Airport Taxi +41 44 777 77 77 www.taxi7x7.ch På flygplatsen kan du även hyra bil. Du hämtar ut din bil från Airport Centre på våning 1. Avis +41 44 800 77 33 www.avis.ch Budget +41 44 800 77 33 www.budget.ch

Taxi

Taxi 444 är ett av de största taxiföretagen i Zürich men du finner 1350 licenserade taxibilar i staden. Taxi är ett lätt och pålitligt transportmedel, även i rusningstrafik. Taxi 7x7 +41 44 777 77 77 www.taxi7x7.ch Taxi 444: +41 44 444 44 44 www.taxi444.ch

Arrival Guides Logo