Gå till innehåll

7-Eleven med nytt koncept och hela fem nya Pressbyrån-butiker öppnar på Arlanda

2023-03-09, kl. 08:58

Stockholm Arlanda Airport är inne i ett stort utvecklingsskede. I början av sommaren kommer en ny säkerhetskontroll stå klar. En ny marknadsplats med en mängd nya butiker och restauranger öppnar stegvis, med start under andra halvan av 2023. På Arlanda tillkommer bland annat en ny 7-Eleven med nytt koncept och hela fem nya Pressbyrån-butiker.

I Terminal 5 byggs en ny säkerhetskontroll med modern teknik och i direkt anslutning till den skapas den nya Marknadsplatsen som är den största kommersiella satsningen någonsin på Arlanda. Marknadsplatsen kommer att ha en nordiskt präglad design och en total kommersiell yta på 11 000 kvadratmeter. Marknadsplatsen öppnar stegvis med start under andra halvan av 2023. och hela Marknadsplatsen ska stå klar runt årsskiftet 2024/2025.

För att möta de kundbehov som finns ska flygplatsen skapa goda möjligheter för resenären för shopping, oavsett om den är planerad eller av mer spontan karaktär. Kiosker är ett snabbt och effektivt koncept som har ett brett erbjudande till en attraktiv prisbild vilket gör dem intressanta för många olika kundkategorier. Därför öppnar sex nya kiosker på Arlanda i sommar.

Det är Reitan Convenience som står bakom öppningarna på Arlanda av en ny 7-Eleven, med nytt koncept, där man erbjuder kunden att kunna handla både frukost, lunch och middag, och fem nya Pressbyrån-butiker. En av de nya butikerna kommer vara belägen på nya Marknadsplatsen. Dessutom öppnar de en 7-Eleven och en Pressbyrån på Landvetter.