Gå till innehåll

Air Canada etablerar sig på Arlanda

2023-11-02, kl. 14:24

Kanadas största flygbolag, Air Canada, etablerar sig på Stockholm Arlanda Airport i juni nästa år. Med två direktlinjer till Toronto och Montreal fem gånger i veckan blir Air Canada ett viktigt tillskott till Stockholm Arlanda och kopplar samman den svenska huvudstaden med Kanada såväl som den nordamerikanska marknaden.

Air Canada, som är det största bolaget för reguljär flygtrafik på den inhemska och internationella marknaden till och från Kanada, kommer att etablera sig på Stockholm Arlanda Airport med två direktlinjer från och med den 12 juni nästa år. De två direktlinjerna kommer inte bara att koppla samman den svenska huvudstaden med de största städerna i Kanada, Montreal och Toronto, utan även fungera som en viktig anslutning till hela Kanada och Nordamerika. Air Canada är en av grundarna av Star Alliance och deras omfattande nätverk av linjer bidrar till att underlätta för såväl handel som turism.

– Swedavias huvudmål är att öka uppkopplingen och Air Canadas stora nätverk underlättar för människor att träffas, oavsett om det är för affärer, turism eller för att besöka familj och vänner, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia.

Från och med den 12 juni 2024 kommer Air Canada att trafikera linjen Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Toronto (YYZ) två gånger i veckan, på torsdagar och söndagar, fram till slutet av sommarschemat. Linjen Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Montreal (YUL) kommer att trafikeras tre gånger i veckan, på måndagar, onsdagar och lördagar, fram till slutet av sommarschemat.

Båda linjerna kommer att trafikeras av en Boeing 787-8 Dreamliner, med plats för 255 passagerare med tre kabiner för kunderna att välja mellan, inklusive Signature Class med liggande säten, Premium Economy och Economy Class.