Gå till innehåll

Air Canada har invigt linjerna till Toronto och Montreal

2024-06-14, kl. 15:08

Torsdagen den 13 juni välkomnades Air Canada på Stockholm Arlanda Airport med en invigningsceremoni inför de första flygningarna till Toronto och Montreal. Med två direktlinjer till Toronto och Montreal fem gånger i veckan blir Air Canada ett viktigt tillskott till Stockholm Arlanda och kopplar samman den svenska huvudstaden med Kanada såväl som den nordamerikanska marknaden.  

Air Canada

Air Canada, som är det största bolaget för reguljär flygtrafik på den inhemska och internationella marknaden till och från Kanada, har etablerat sig på Stockholm Arlanda Airport med två direktlinjer, till Toronto respektive Montreal. Air Canadas etablering är av stor betydelse, inte bara för de som vill besöka familj och vänner eller utforska nya platser, utan även för de tusentals svenska företag som är verksamma i Kanada och Nordamerika. Eftersom det är en av Sveriges viktigaste marknader för handel och export är utökat tillgänglighet och fraktkapacitet vitalt för att tidskänsliga varor inom teknik och läkemedel ska kunna levereras på kortare tid. Air Canada är en av grundarna av Star Alliance och deras omfattande nätverk av linjer bidrar till att underlätta för såväl handel som turism.

Från och med den 13 juni 2024 kommer Air Canada att trafikera linjen Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Toronto (YYZ) två gånger i veckan, på torsdagar och söndagar. Linjen Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Montreal (YUL) kommer att trafikeras tre gånger i veckan, på måndagar, onsdagar och lördagar, med start den 15 juni.