Gå till innehåll

Air Mediterranean Airlines startar direktlinje till Aten

2017-10-05, kl. 12:40

Nu startar Air Mediterranean Airlines direkttrafik mellan Arlanda och Aten. Premiäravgången är planerad till den 2 november med totalt avgångar fyra dagar i veckan.

Aten

De stora kontrasterna gör Greklands huvudstad till ett spännande resmål. I världsstaden möter forntiden framtiden och de antika monumenten bryter av mot ett nytt och mer trendigt Aten.

På fyra år har resandet till Aten från Arlanda ökat med 68 procent, i takt med ökad direkttrafik. Sommartrafiken är av störst betydelse, men det finns en betydande efterfrågan på trafik året om.

− Det är glädjande att se det växande utbudet av nya direktlinjer mellan Stockholm och Europa. Vi ser en stor och ökande efterfrågan, inte minst när det gäller trafik till Grekland. Sedan år 2010 har vi även sett en markant ökning av antalet inresande turister från Aten. Vi välkomnar Air Mediterranean Airlines till Arlanda, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

Den nya direktlinjen trafikeras med en Boeing 737-400. Avgångarna från Arlanda sker fyra dagar i veckan, torsdag till söndag med en flygtid på 3 timmar och 50 minuter.

Air Mediterranean Airlines lanserar samtidigt sju nya internationella destinationer.

Läs mer om Aten