Gå till innehåll

Barnadvokat Anna Ekvall vinnare i "Folkets val"

2018-05-17, kl. 11:02

Porträttgalleriet "Welcome to my hometown" på Stockholm Arlanda Airport har ett stort engagemang och önskemålen på deltagare är många. I ett samarbete med Expressen har svenska folket själva fått välja sin favorit och fler än 100 000 personer har deltagit i omröstningen på Expressen.se. Till Folkets val 2018 utses advokat Anna Ekvall som är specialiserad på barnens rätt. 

Galleriet "Welcome to my hometown" utgörs av 93 porträtt som representerar Stockholms styrkor inom en mängd olika områden som idrott, design, arkitektur, konst, mode, skönhet, kultur, nöje, musik, affärsliv och entreprenörskap. Barnadvokat Anna Ekvall har nu röstats fram som svenska folkets favorit i en omröstning tillsammans med Expressen. Anna Ekvall är en entreprenör som i sin roll som barnadvokat driver sin advokatbyrå specialiserad på barnens rätt. Hon är även en flitig debattör som har lyft en rad frågor som rör barns rättigheter.

– Stockholm Arlanda Airport är fönster mot världen och det första som möter våra utländska besökare. "Welcome to my hometown" är ett levande galleri där kända stockholmare hälsar välkomna genom att ge en personlig bild av staden och vad den står för. Det känns extra bra att den person som svenska folket valt ut som sin deltagare, Anna Ekvall, är en person som tar ställning för och ger barnen i samhället en röst, säger Linda Sjödin, kommunikationsdirektör på Swedavia.

− Jag vill rikta ett stort tack till alla er som röstat, det är verkligen en ära att få ta plats i galleriet i Arlandas ankomsthall där jag själv har landat så många gånger sedan barnsben. Framför allt är jag glad över att få hälsa välkommen till Sverige som representant för barnrätten, säger Anna Ekvall.

"Welcome to my hometown" invigdes 2006. För att få vara med i galleriet ska deltagarna antingen vara födda, bo i eller vara nu verksamma i Stockholm. Galleriet består av 93 porträtt och finns i bagagehallarna på Terminal 5 och Terminal 2 på Arlanda.

Läs mer på Expressen.se