Gå till innehåll

Comfort Hotel Arlanda Airport öppnar på Arlanda

2020-02-06, kl. 16:49

Nu öppnar Comfort Hotel Arlanda Airport, alldeles intill flygplatsterminalerna och SkyCity. Det nya storhotellet utgör med sina drygt 500 rum en betydande ökning av Arlandas hotellutbud.

Med nyöppnade Comfort Hotel Arlanda Airport, som blir ett av Nordens största flygplatshotell, tar Swedavia ytterligare ett stort steg i utvecklingen av flygplatsens hotellkapacitet, som efter Comforts etablering uppgår till cirka 1 250 rum. Tidigare är Clarion Hotel Arlanda Airport, Radisson Blu Airport Terminal Hotel och Rest and Fly Arlanda några av de terminalnära hotell som är etablerade på Arlanda.

– Vi är mycket stolta att kunna presentera en helt ny mötesplats på Arlanda, Comfort Hotel Arlanda Airport. Vi har under lång tid sett en ökad efterfrågan på terminalnära hotellrum och kan nu erbjuda våra resenärer och besökare ett ännu bredare utbud. Det nya hotellet är också en viktig del av Swedavias strategi att utveckla en flygplatsstad på och omkring Stockholm Arlanda Airport, säger Jonas Abrahamsson, vd Swedavia.

Det nya hotellet är uppfört av Swedavia Real Estate och ska drivas av Nordic Choice Hotels under varumärket Comfort, ett hotellkoncept i segmentet ”affordable luxury” som i första hand vänder sig till fritidsresenärer och familjer. 

Byggnaden kommer även att miljöcertifieras enligt BREEAM, ett internationellt certifieringssystem, på nivån Very Good.