Gå till innehåll

Ny direktlinje till Berlin med easyJet – resenären Stefanie: ”En fantastisk stad för alla”

2018-11-01, kl. 13:32

Grattis alla Berlinälskare! Nu öppnar easyJet en helt ny linje till den tyska huvudstaden – denna gång till en annan av Berlins flygplatser, Schönefeld. 

− Det är en fantastisk stad för alla åldrar, säger resenären Stefanie, bosatt i Berlin.

Nu fortsätter easyJet att expandera på Stockholm Arlanda Airport. Sedan mars i år har flygbolaget 14 avgångar i veckan till Berlin-Tegel. Nu har de öppnat ytterligare sex veckoavgångar till Berlin Schönefeld Airport.

Stefanie Kim är en av många resenärer på väg till Tyskland under torsdagen. Hon har bott i Berlin i elva år och är mycket förtjust i staden.

− Berlin är en väldigt öppen och tolerant stad som är attraktiv för både semesterfirare och affärsresenärer i alla åldrar. Här finns massvis med aktiviteter för barn, bra kulturupplevelser och många museum och gallerier. Berlin består av många väldigt olika områden så jag rekommenderar att utforska alla delar.

Stefanie har flugit med easyJet många gånger. Denna gång var valet enkelt då flygtiden passade bra med hennes schema. Flygbolaget är dessutom mycket punktligare än hon förväntat sig.

 

Stefanies tre bästa Berlintips

Besök Boros museum

− Borors är en privat samling av modern konst i en väldig unik atmosfär. Museumet är en bunker från Andra världskriget och här finns bra engelskspråkiga guider. Jag rekommenderar att boka biljetter i förväg, det är en fantastisk upplevelse.

Ät veganskt!

− Berlin känns verkligen som veganernas huvudstad. Här finns fantastisk vegansk mat alltid nära tillhands.

Dansa hela natten på Berghain

− Om du vill uppleva nattlivet är det till Berghain i forna Östeberlin du ska gå, gärna en söndag. Här köar tusentals människor varje kväll i hopp om att bli insläppta. Både kameror och speglar är bannlysta på Berghain.