Gå till innehåll

Eurowings expanderar vidare i Sverige och lanserar nya direktlinjer till Rom och Stuttgart

2022-12-12, kl. 09:03

Tyska lågprisbolaget Eurowings har fortsatt stark tilltro till den svenska marknaden och möter efterfrågan genom att utöka utbudet och öppna ytterligare två nya direktlinjer från den nya basen på Stockholm Arlanda. Till våren lanserar flygbolaget en ny linje till den italienska huvudstaden Rom och den så kallade tyska bilhuvudstaden Stuttgart, i sydvästra Tyskland.

Eurowings fortsätter sin expansion i Sverige och på Swedavias flygplatser och lanserar i samband med sommarprogrammet ytterligare två nya direktlinjer från Stockholm Arlanda Airport och utökar kapaciteten till Berlin, Faro, Larnaca, Malaga, Nice, Palma de Mallorca och Prag.

I samband med sommarprogrammet 2022, öppnade flygbolaget en ny bas och närmare tjugo Europalinjer som kompletterar Arlandas övriga destinationsutbud. I slutet av mars 2023 öppnar Eurowings sin tredje destination från Göteborg Landvetter när de börjar flyga direkt till Berlin fyra gånger i veckan, och i vinter startar de direkttrafik till Düsseldorf från Kiruna och Luleå Airport. Nu lanseras ytterligare två nyheter, och i slutet av mars 2023 börjar Eurowings flyga direkt från Stockholm Arlanda till Rom och Stuttgart.

Antalet resenärer till Italien har under de senaste tre åren haft en stark tillväxt och Rom är den största italienska destinationen från Stockholm Arlanda. Utöver att vara Italiens populäraste turistresmål är stadens stora hamn startpunkten för många medelhavskryssningar.

Tyskland är Sveriges näststörsta handelspartner och en mycket viktig marknad både för affärstrafiken och privatresesegmentet och är hittills i år en av de största marknaderna från Arlanda. Stuttgartlinjen som sedan ett par år tillbaka är otrafikerad från Stockholm, är mycket efterfrågad. Före pandemin var den stora majoriteten resenärer från Tyskland som reste till Sverige för att turista, besöka släkt och vänner eller i affärer. Automobilsektorn är stor i Stuttgart och ungefär en tredjedel reser för affärer. Regionen runt Stuttgart har också mycket att erbjuda till turister; utöver Mercedes-Benz Museum och Porsche-Museum som är två stora attraktioner, är Württemberg regionen en populär vinregion och Stuttgart hem till den största öl festivalen i Tyskland efter Oktoberfest.

Med start den 26 mars 2023 trafikerar Eurowings Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Rom Fiumicino Airport (FCO) tre gånger i veckan på måndagar, torsdagar och söndagar. Linjen trafikeras i dagsläget även av Norwegian, Ryanair och SAS.

Med start den 26 mars 2023 trafikerar Eurowings Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Stuttgart Airport (STR) fyra gånger i veckan på måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar.

Biljetter finns till försäljning på Eurowings.se.