Gå till innehåll

Finnair utökar med nya linjer till Los Angeles och New York

2021-09-15, kl. 07:31

Finnair utökar tillgängligheten till Nordamerika inför vintersäsongen med tv nya linjer till Los Angeles och New York från Stockholm Arlanda Airport. De nya destinationerna blir ett komplement till direktlinjerna till Miami samt Bangkok och Phuket som startar i höst.

New York City Midtown Manhattan i solnedgång skyline panoramautsikt över Hudson River

Totalt kommer Finnair att trafikera tre destinationer i USA från den nya basen på Arlanda, då trafiken blir ett komplement till direktlinjen till Miami som startar i höst. Utöver USA linjerna kommer Finnair också att flyga till Bangkok och Phuket, också dem med planerad trafikstart i oktober.

- De nya förbindelserna och förbättrade tillgängligheten till USA är viktiga tillskott till Arlandas befintliga linjeutbud både ur resenärs- och fraktsynpunkt. Nordamerika är en av Sveriges största handelspartners och en av de största marknaderna när det gäller inkommande turister, så detta är goda nyheter för både näringsliv och besöksnäring i hela landet. Expansionen är också ytterligare ett tydligt bevis på Stockholms starka position och en satsning på den största marknaden i Skandinavien, säger Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad & Kommersiell Utveckling på Swedavia.

Biljetter finns till försäljning. Finnair ingår i flygalliansen OneWorld. Finnair kommer att basera Airbus A350 flygplan på Arlanda, en flygplanstyp bland de som lämnar lägst koldioxidavtryck. Finnair har höga hållbarhetsmål och det långsiktiga målet är att vara koldioxidneutralt i slutet av 2045. En första milstolpe är att i slutet av 2025 ha minskat nettoutsläppen med 50 procent från 2019 års nivå och de ökar kontinuerligt användningen av hållbart flygbränsle. För mer information besök Finnair eller OneWorld.