Gå till innehåll

Flera butiker öppnar på nya Marknadsplatsen

2022-11-24, kl. 11:15

Nya Arlanda tar form. En stor modern säkerhetskontroll öppnar i början av sommaren 2023. Marknadsplatsen öppnar stegvis med start under andra halvan av 2023. Bland annat flyttar flera kända svenska varumärken in och det blir även ett helt nytt presentkoncept med fokus på ett nordiskt utbud. Dessutom butiker för friluftsliv, elektronik och mycket mer samtidigt som taxfreebutiken får en helt ny större yta.

Marknadsplats visionsbild

Utvecklingen av nya Arlanda pågår. I Terminal 5 byggs en stor säkerhetskontroll med modern teknik som kommer att underlätta för resenären, och i direkt anslutning till den skapas den nya Marknadsplatsen som är den största kommersiella satsningen någonsin på Arlanda. Marknadsplatsen kommer att ha en nordiskt präglad design och en total kommersiell yta på 11 000 kvadratmeter. Marknadsplatsen öppnar stegvis med start under andra halvan av 2023 och hela Marknadsplatsen står klar runt årsskiftet 2024/2025.

– En del i den kommersiella strategin inför upphandlingarna av nya butiker till Marknadsplatsen har varit att skapa goda möjligheter för shopping, oavsett om den är planerad eller av mer spontan karaktär. Varierat utbud och en bred prisbild som tilltalar olika kundgrupper har varit viktiga aspekter, säger Charlotte Ljunggren, Swedavias direktör för Marknad och försäljning och tillförordnad flygplatschef på Stockholm Arlanda Airport.

Nu är upphandlingarna av de första butikerna som flyttar in på Arlanda och på nya Marknadsplatsen klara. Bland nyheterna syns många svenska kända varumärken som GANT och J. Lindeberg. Konceptet Sweshop är också en av nyheterna. Det är spännande presentbutiker med ett sortiment som är en hyllning till nordiskt hantverk, kultur och arv.

– Det har funnits en uttalad efterfrågan på mer nordiska, svenska och lokala varor att köpa som presenter och det är en av många delar vi är glada att vi nu kommer att kunna erbjuda, säger Charlotte Ljunggren.

Här är några av butikerna som öppnar på Marknadsplatsen i Terminal 5:

 

Etapp 1, andra halvan 2023:

Stockholm Duty Free
Direkt efter den nya säkerhetskontrollen kommer resenären att kliva in i den nya taxfreebutiken. Det blir en modern butik i nordisk design på hela 2 000 kvadratmeter.

Sweshop
I Sweshops souvenirbutiker kommer resenären att hitta presenter, souvenirer och mat. Sweshop kommer även ha en stor dalahäst i sina butiker som kommer ändra stil och färg beroende på säsong och förhoppningen är att dalahästen kommer bli ett lockande Instagram-moment för både turister och svenska resenärer. Förutom två butiker på Marknadsplatsen kommer man även kunna hitta Sweshop i SkyCity på Arlanda och på Landvetter.

Pocket shop
Pocket shop finns sedan tidigare på både Arlanda och Landvetter men de öppnar två nya enheter på Marknadsplatsen.

InMotion
Elektronikkedjan som säljer det senaste inom elektronik från de största varumärkena, öppnar tre butiker på Arlanda, varav en på Marknadsplatsen, och en butik på Landvetter Airport.

Kronan (Apotek)
Apotek finns idag i SkyCity med fullt sortiment, även receptbelagd medicin, men nu öppnar en butik på Marknadsplatsen som riktar in sig på apoteksprodukter för hälsa och välmående och reserelaterade produkter.

Forex

Global Blue

 

Etapp 2 slutet av 2023:

World of Toys
Arlandas befintliga leksaksbutik öppnar en enhet på Marknadsplatsen som också kommer att sälja barnkläder. Här kommer resenären kunna handla allt ifrån leksaker till barnkläder av olika slag.

Sweshop butik 2

Pocket shop butik 2

 

Etapp 3 årsskiftet 2024/25:

Aera Fashion Multibrand
Airport Fashion Group öppnar nya butiker på Marknadsplatsen. I deras Multibrand Fashion Store är det uppdelat så resenären hittar mode för både män och kvinnor.

GANT
Det svenska varumärket GANT öppnar en butik på Marknadsplatsen där det senaste modet står i fokus.

J. Lindeberg
I butiken på Marknadsplatsen kommer den modemedvetna hitta kläder och accessoarer från det svenska varumärket.

Aera Outdoor Leisure Fashion
När butiken slår upp sina portar på Marknadsplatsen kommer den erbjuda ett stort utbud av friluftskläder för den aktiva.

Fler butiker kommer att tillkomma.