Gå till innehåll

Flyg direkt till Bilbao med Norwegian: ”En vacker stad”

2018-05-02, kl. 18:08

Grattis alla kultur- och matälskare! Från och med i dag kan du flyga direkt från Arlanda till populära Bilbao i norra Spanien med lågprisbolaget Norwegian.
− Bilbao är en vacker stad, säger resenären Domielis, som är på väg mot två veckors semester i Spanien med sin familj.

Läs mer om Bilbao

Under onsdagen invigdes Norwegians nionde spanska destination från Stockholm Arlanda Airport: Bilbao i kulinariska regionen Baskien. Vid gate firade vi med muffins, bandklippning och tal av flygplatsdirektör Peder Grunditz innan det nästintill fullsatta planet var redo för boarding.

Vi får en pratstund med Domielis som är på väg till Bilbao med maken Carlos och barnen Sofia, 2,5 år och Martin, åtta månader. De ska spendera två semesterveckor i Spanien tillsammans med övriga familjemedlemmar som redan befinner sig där nere.

− Vi flyger ofta med Norwegian. Det är både billigt och enkelt, säger Domielis.

Hon ser fram emot att få njuta av både museum och god mat under semestern.

− Norra Spanien har mycket att erbjuda.

Förutom god mat har Bilbao även profilerat sig som kulturstad och huserar det berömda Guggenheimmuseet som lockar konstälskare från hela världen. Åker du tio mil österut kommer du dessutom till San Sebastian − som har hela 16 stjärnor i Guide Michelin.

Norwegians nya linje kommer trafikeras två gånger i veckan. Förutom Bilbao flyger bolaget även till de spanska destinationerna Barcelona, Madrid, Alicante, Malaga, Gran Canaria, Teneriffa, Fuerteventura och Mallorca.