Gå till innehåll

Flyg direkt till Tokyo från Arlanda

2024-01-24, kl. 10:30

Japans största flygbolag, ANA, börjar flyga direkt från Stockholm Arlanda Airport till Tokyo med start i höst.

Gata i Tokyo med japanska skyltar

Ett besök till världsmetropolen Tokyo är något du sent kommer glömma. Upplev kontrasternas stad där den senaste tekniken möter traditionella japanska sevärdheter. Här trängs skyskrapor, neonljus och köpcentrum med äldre vackra historiska byggnader. I staden som aldrig sover bjuds det på ett oändligt och imponerande shopping-, mat- och nöjesutbud.

Den nya direktlinjen kommer inte bara att koppla samman den svenska huvudstaden med Japan, utan ANA´s omfattande nätverk av flyglinjer kommer även erbjuda viktiga anslutningar till hela Asien och södra delen av stilla havet

Japan är Sveriges näst största handelspartner i Asien med närmare 150 svenska företag – både etablerade företag och start-ups – verksamma i landet som är världens tredje största ekonomi. Sverige är i sin tur den största nordiska exportmarknaden för Japan och cirka 180 japanska företag har verksamhet i Sverige.

– Det finns ett stort förtroende för den svenska flygresemarknaden och ANA’s satsning på en direktlinje från Stockholm Arlanda Airport till Tokyo Haneda är ett tydligt tecken på detta. ANA kommer att spela en viktig roll för att knyta samman Sverige med Japan och andra väletablerade marknader i Asien. Swedavias främsta mål är att öka tillgängligheten och ANAs stora nätverk underlättar för människor att träffas, oavsett om det gäller affärer, turism eller för att besöka familj och vänner, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia.

Flygbolagets långa historia av utmärkt service har tilldelats SKYTRAX:s 5-stjärniga betyg varje år sedan 2013, där ANA är det enda japanska flygbolaget att vinna denna prestigefyllda utmärkelse under 11 år i rad. ANA har utsetts till "Årets flygbolag" tre gånger (2007, 2013 och 2018) av Air Transport World, något endast ett fåtal utvalda flygbolag lyckats med.