Gå till innehåll

Första vinnaren i HomeAway-tävling checkar in i Arlandas unika lägenhet

2017-09-04, kl. 15:22

Tusentals personer från nio länder i Europa tävlade under sommaren om att få bo en natt i Arlandas omtalade gamla ramptorn, som förvandlats till en unik lägenhet. Första vinnaren att checka in är svenska Jenny, och med sig har hon fyra generationer i sin släkt.

Fyra personer står i ramptornet

Det var i juni i år som Swedavia tillsammans med HomeAway gick ut med nyheten att Arlandas gamla ramptorn skulle göras om till en lägenhet. Med hjälp av designern och konstnären Cilla Ramnek förvandlades ramptornet till en unik lägenhet med eget kök och panoramavy över start- och landningsbanor på flygplatsen.

Genom tävlingen #HomeAwayArlanda har fem lyckliga vinnare från Sverige och nio länder i Europa valts ut att bli de enda gästerna som får spendera en natt i ramptornet.

Idag är det dags för den svenska vinnaren att checka in i tornet då Jenny från Stockholm övernattar i tornet tillsammans med familjen. Ett besök görs också av Jennys 91-åriga morfar som passande nog också har ett förflutet inom flyget då han är pensionerad SAS-pilot.

– Att få möjligheten att ta med morfar och glädja fyra generationer med spännande flyghistorier så att de bevaras för framtiden känns roligt för hela familjen. Det här är en upplevelse som vi kommer att bära med oss länge, säger vinnaren Jenny.

Som gäst i lägenheten får Jenny med familj en 24-timmars upplevelse med det bästa Arlanda har att erbjuda. VIP-service direkt vid ankomsten, besök på flygtornets rangering i det 80 meter höga flygtornet och besöka spännande platser bakom kulisserna på flygplatsen. Dessutom väntar kulinariska upplevelser, såsom frukost serverad i ramptornet från RC Chocolat som drivs av Ronny Latva, medlem i det svenska konditorilandslaget och middag på Pontus in the Air, som ägs och drivs av Pontus Frithiof.

– Vi ser fram emot att välkomna Jenny med familj till Arlanda och hoppas att de ska trivas. Vi vet att intresset för flyg- och flygplatser är stort, men uppståndelsen kring den här lägenheten har verkligen överstigit alla förväntningar. Det är en åtråvärd upplevelse de har framför sig och de kommer att få uppleva platser som resenärer inte har tillgång till annars, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.