Gå till innehåll

Fyra nya direktlinjer och fler avgångar till populära sommardestinationer från Arlanda med SAS

2017-10-16, kl. 16:21

SAS fortsätter att expandera på Stockholm Arlanda Airport och öppnar till sommaren 2018 fyra nya linjer till europeiska destinationer – Verona, Gazipaza, Birmingham och Århus. Dessutom ökar SAS även antalet avgångar till populära destinationer i södra Europa. Inrikes satsar SAS på att åter öppna en direktlinje mellan Stockholm och Örnsköldsvik.

En SAS-anställd framför ett SAS-plan på landningsbana

– Vi välkomnar SAS fortsatta satsning på Arlanda till sommaren. Det är glädjande att se den ökande tillgängligheten inom Europa och att linjerna möter en växande efterfrågan hos både affärs- och privatresenärer. Det är positivt för såväl svenska resenärer men framför allt för inkommande besökare till Sverige, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

Till sommaren lanserar SAS alltså fyra nya direktlinjer från Arlanda. En ny linje flygs till Verona i populära Italien, där antalet resenärer ökat med 14 procent det senaste året. SAS börjar även flyga direkt från Arlanda till Gazipasa i Turkiet, strax sydost om Alanya och till Birmingham. Dessutom öppnas daglig avgång till danska Århus.
Inrikes satsar SAS bland annat på att åter öppna en direktlinje mellan Arlanda och Örnsköldsvik, med upp till fyra avgångar dagligen.

Utöver de nya flyglinjerna från Arlanda ökar SAS antalet utrikesavgångar till sommaren. Antalet avgångar från Arlanda till Rom ökar från sex till nio avgångar i veckan. Lissabon ökar till tre avgångar i veckan och Palma de Mallorca får elva avgångar i veckan från Arlanda. Ytterligare kapacitet läggs även på linjerna från Arlanda till Berlin och Düsseldorf.

Trafikstarten för SAS sommarprogram 2018 inleds gradvis från mars.