Gå till innehåll

Konya är ny direktdestination med SunExpress

2017-12-14, kl. 16:14

Utbudet av nya flygdestinationer från Stockholm Arlanda Airport fortsätter att öka. Med sommarprogrammet 2018 lanserar SunExpress en ny direktlinje till den turkiska staden Konya. Flygbolaget har utöver den nya destinationen även två befintliga linjer till medelhavsstäderna Antalya och Izmir från Arlanda.

Konya i Turkiet

– Den nya sommarlinjen med SunExpress möter den ökande efterfrågan på direkttrafik mellan Stockholm och Turkiet, särskilt för resenärer som smidigt och enkelt vill besöka släkt och vänner i båda länderna, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

Som Turkiets sjunde största stad är Konya ett viktigt ekonomiskt och historiskt centrum. Staden har en säregen blandning av gammalt och nytt med antika moskéer, moderna köpcentrum och charmiga kaféer. En dryg timmes bilväg från Konya ligger Çatalhöyük, en arkeologisk fyndplats där man funnit några av de äldsta bosättningarna i världen.

Konya trafikeras för närvarande inte från Arlanda och är efterfrågat av både semesterfirare och resenärer som besöker vänner och familj. Den nya flygförbindelsen trafikeras av en Boeing 737-800 på onsdagar från 13 juni till och med 24 oktober 2018. SunExpress befintliga flyglinjer till Antalya flygs på torsdagar och söndagar och Izmir trafikeras på torsdagar under sommarprogrammet 2018.