Gå till innehåll

Mer ekologiskt och lokalt mathantverk på Arlanda

2022-12-20, kl. 10:59

Nya Arlanda tar form. En ny modern säkerhetskontroll öppnar i början av sommaren 2023. Flera butiker och restauranger är redo att öppna under andra halvan av 2023 då den nya Marknadsplatsen stegvis börjar öppna. Nyligen blev det klart att bland annat egentillverkad ekologisk glass, genuina smaker från såväl det nordiska köket som från det franska konditoriet såväl som österländsk mat kompletterar det nya utbud som redan har lanserats.

Utvecklingen av nya Arlanda fortskrider. I Terminal 5 byggs en ny säkerhetskontroll med modern teknik som kommer att underlätta för resenären, och i direkt anslutning till den skapas den nya Marknadsplatsen som är den största kommersiella satsningen någonsin på Arlanda. Marknadsplatsen kommer att ha en nordiskt präglad design och en total kommersiell yta på 11 000 kvadratmeter. Marknadsplatsen öppnar stegvis med start under andra halvan av 2023. och hela Marknadsplatsen står klar runt årsskiftet 2024/2025.

Matupplevelsen på flygplatsen har stor påverkan på den totala resenärsupplevelsen. På Marknadsplatsen kommer därför fler ytor för restauranger och barer tillföras och anpassas till dagens och framtidens resenärer med fokus på ett brett utbud som ska passa allas plånböcker, mer hälsosam mat samt mat med tydlig lokal förankring. Ett avtal som nu är klart är med RC Café & Pâtisserie som öppnar flera nya spännande kök på Arlanda.

RC Café & Pâtisserie har funnits på Arlanda sedan 2013 och de har idag två kaféer i Terminal 5 och under december öppnas ett tredje kafé, även det i Terminal 5. Under 2023/2024 öppnar RC fem nya enheter, varav fyra kommer ligga på Marknadsplatsen i Terminal 5.

RC Café & Pâtisserie är ett familjeägt företag som startades 2002 i Sigtuna av Charlotta Söör och Ronny Latva. Företaget drivs fortfarande som ett familjeföretag och sedan 2015 är även bröderna och tvillingarna Joakim och Niklas Blomquist hälftenägare.

Här är de nya enheterna som RC Café & Pâtisserie öppnar på Arlanda:

Nordic Lounge by RC
Det bästa från det moderna och nordiska köket.

RC Glacier & Café
Café med egentillverkad ekologisk glass med smaker från Italien och Frankrike.

RC Café & Pâtisserie (två enheter, en på Marknadsplatsen och en i gateområde C30-C44)
Det franska konditoriet med allt från bakverk till smörgåsar och sallader.

RC Café & Brasserie
Frukost, lunch och middag med fokus på klassiker från världens alla hörn.

Indochine (två enheter, en på Marknadsplatsen och en i gateområde C30-C44)

Minimalistisk österländsk mat som sushi, dumplings, wok, poké bowls och sallader.