Gå till innehåll

Nile Air lanserar direktlinje från Arlanda till Kairo

2022-03-22, kl. 10:50

Egyptens näst största flygbolag etablerar sig på Stockholm Arlanda Airport och erbjuder en direktlinje till Kairo. Med start i mitten av juni flyger Nile Air två gånger i veckan mellan de båda huvudstäderna.

Den nya tillgängligheten blir ett viktigt tillskott till Arlandas befintliga destinationsutbud och är efterfrågad av både av näringslivet, semesterfirare och de som reser för att besöka familj och vänner.

Sverige och Egypten har långvariga handelsrelationer och Egypten är en viktig handelspartner till Sverige. Ett antal stora svenska företag är för närvarande engagerade i Egypten och erbjuder fler än 15 000 jobb på den lokala marknaden. Egypten är dessutom ett populärt resmål för svenska turister och under normala omständigheter tar Egypten årligen emot ca 100 000 svenska turister.

Med start den 18 juni 2022 trafikerar Nile Air Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Cairo International Airport (CAI) två gånger i veckan på onsdagar och lördagar. Från Kairo kan passagerare ansluta till andra Nile Air-destinationer i Egypten, Sharm El Sheik, Hurghada, Luxor och Aswan, samt till Irak, Saudiarabien, Kuwait, Förenade Arabemiraten, Turkiet och Sudan. Biljetter finns till försäljning.

Om Nile Air
Nile Air är Egyptens näst största flygbolag med bas på Kairos internationella flygplats. Nile Air startade sin verksamhet i mars 2011 och dess flotta består av moderna Airbus A320 och ِA321 flygplan med två kabiner, Economy och Business. Flygbolaget driver reguljärtrafik till destinationer i Egypten och Mellanöstern, Persiska viken, Europa, Asien och Afrika och är det punktligaste och största privata flygbolaget.

 

Utrikesdepartementet avråder för närvarande för resor till flera länder och områden i världen. Håll dig uppdaterad via UD:s reseinformation.