Gå till innehåll

Nordens hittills största American Express-lounge har öppnat på Arlanda

2024-04-04, kl. 12:00

Torsdag den 4 april öppnades dörrarna till American Express nyrenoverade lounge på Marknadsplatsen i Terminal 5. Med sina nära 700 kvadratmeter nordiskinspirerad design är loungen, i stjärnkrögaren Pontus Frithiofs regi, American Express hittills största i Norden.

Svagt belyst bar med stolar runt omkring.

Det var i slutet av mars förra året som American Express tillfälligt stängde ned det omtyckta tillhållet Amex Lounge by Pontus på Arlanda för omfattande renoveringar. Under tiden har medlemmarna välkomnats till Amex Pop Up Lounge vid gateområde F i Terminal 5, men under torsdagen 4 april var det alltså dags att återigen slå upp dörrarna till helt nyrenoverade, dubbelt så stora lokaler.

Designen är inspirerad av skandinavisk natur där den nordiska skönheten återspeglas i allt ifrån materialval och färger till möbler – ett tema som även ligger till grund för utformningen av nya Marknadsplatsen och Arlandas övriga terminaldelar.

Pontus Frithiof är den som har komponerat loungens meny med rätter som exempelvis traditionell räksmörgås, klassisk laxsallad och olika varma och vegetariska alternativ. Vid ett vackert dukat bord kommer American Express-medlemmar även att erbjudas ett brett sortiment av drycker som noggrant har valts ut för att komplettera menyn – allt ifrån lokalt bryggt öl, väl utvalda viner och champagne till flera välsmakande alkoholfria alternativ.

American Express Lounge by Pontus Frithiof välkomnar alla American Express Centurion- och Platinum-medlemmar.

Hitta till American Express Lounge