Gå till innehåll

Norska flygbolaget Flyr etablerar sig i Sverige med ny direktlinje till Oslo

2022-02-11, kl. 13:32

Det nystartade norska lågprisbolaget Flyr utökar nu sitt linjenätverk med trafik till Sverige och lanserar en ny direktlinje till Oslo från Stockholm. Från början av april kommer rutten att trafikeras initialt fyra avgångar per vecka från Arlanda.

En grupp flygvärdar från Flyr poserar för kameran

Flyr är ett nystartat norskt lågprisbolag med fokus på att betjäna den norska marknaden med inrikes- och utrikesflyg från sin bas på Oslos flygplats Gardermoen. De startade sin verksamhet i mitten av 2021 och lanserar nu sin första linje till Sverige.

De kommer att flyga med en Boeing 737–8, en ny generation flygplan som släpper ut upp till 14 procent mindre utsläpp än tidigare modeller.

- Det är goda nyheter att Flyr satsar på den svenska marknaden och nu öppnar en linje från Oslo till Stockholm. Oslo är en viktig marknad både för affärsresenärer och turismen. Det finns ett stort handelsutbyte mellan länderna och Norge är en av de största marknaderna sett till inkommande turister till Stockholmsregionen. När nu restriktionerna lättar och efterfrågan ökar kraftigt så bäddar det för ett ökat resande mellan Sverige och Norge och det ökade linjeutbudet blir ett positivt tillskott, säger Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad & Kommersiell Utveckling på Swedavia.

Det finns ett stort utbyte mellan Sverige och Norge som är en av Sveriges främsta handelspartners och Norge är traditionellt en av Stockholmregionens största inkommande utlandsmarknader. Över 40 procent av de befintliga resenärerna mellan Stockholm och Oslo är svenskar vars huvudsakliga reseanledning är affärer. Norska passagerare utgör närmare hälften av övriga resenärer och de flesta reser oftast för att turista i den svenska huvudstadsregionen.