Gå till innehåll

Norwegian lanserar direktflyg till Lyon – med närhet till skidorter i franska Alperna

2022-09-06, kl. 09:51

Norwegian fortsätter att utveckla linjenätet i Sverige. Idag lanserar bolaget en ny direktlinje mellan Stockholm Arlanda och Lyon i Frankrike, med första avgång i januari 2023.

Airplane in sunset

Lyon är en strategiskt bra destination att flyga till för att ta sig till några av de mest populära skidorterna i franska Alperna. Förutom de mest kända skidorterna Val d'Isère, Alpe d'Huez, Les Deux Alpes och Les Arcs som ligger cirka två och en halv timmes bilresa från Lyon flygplats, finns det många mindre skidorter på närmare avstånd. Några exempel är Autrans, Meaudre, Chamrousse och Gresse-en-Vercors.

Lyon kallas även för Frankrikes gastronomiska huvudstad och erbjuder förutom fantastisk mat, även vackra byggnader och ett rikt kulturellt utbud. I den gamla stadsdelen Vieux Lyon hittar man gammal arkitektur med många sevärdheter och restauranger.  

Stockholm Arlanda – Lyon
Sträckan mellan Stockholm Arlanda (ARN) och Lyon (LYS) kommer att trafikeras på lördagar med start 21 januari 2023. Det är en vinterlinje som trafikeras fram till och med mars 2023.

Skidentusiaster kan även flyga till Geneve, Nice och Salzburg med Norwegian för att ta sig vidare till fler populära skidorter i Alperna.  

Biljetter går att boka från och med idag på www.norwegian.com