Gå till innehåll

Norwegian öppnar direktlinje till budgetvänliga Tallinn

2018-10-30, kl. 13:06

Utsedd till världens mest budgetvänliga destination av Lonely Planet 2018 – det är inte bara Norwegians biljettpriser som lockar resenärer till Tallinn. Flygbolagets nya linje till den estländska huvudstaden öppnade 28 oktober från Arlanda med tre avgångar i veckan.

− Bra tidtabell och bra priser, tycker Daniel De Paz som gör sig redo för boarding.

Det är Daniels första resa till Tallinn och med sig har han sin spanska familj som befinner sig i Sverige för att besöka honom i Linköping där han studerar. De flyger tillbaka till Sverige redan i morgon och har därmed begränsat med tid att utforska staden.

− Vi ska planera på planet, men fokus blir på kulturella upplevelser som till exempel museum.

Just kultur finns det gott om i Tallinn. Staden, som genomsyras av medeltidscharm, har ett rikt utbud av historiska sevärdheter men också prisvärd shopping och underhållning. Tallinn är även utsedd av Lonley Planet till världens mest prisvärda resmål 2018 både när det gäller hotell, mat och aktiviteter.

Estland är, passande nog nu när december står för dörren, ett av världens bästa länder för julfantaster. Här finns några av Europas främsta julmarknader som till exempel den vid Rådhuset i Tallinn som pågår från 17 november där torget förvandlas till ett vinterland med mängder av juliga aktiviteter och evenemang.

Norwegians nya direktlinje kommer trafikeras tisdagar, torsdagar och söndagar och är Arlandas femte direktlinje till Tallinn. Flygtiden är endast en dryg timme vilket gör staden till ett perfekt weekendresmål.

– Det är mycket glädjande att Norwegian fortsätter att satsa på Arlanda. Flygtrafiken från Arlanda till Tallinn har ökat kraftigt de senaste åren. Sedan 2014 har vi sett en ökning med nästan 150 procent, vilket tydligt visar att det finns en stor efterfrågan, sa Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia, inför releasen av linjen tidigare i år.

"].join(""));l.close()}catch(m){b.src=a+'d.write("'+loaderHtml().replace(/"/g,String.fromCharCode(92)+'"')+'");d.close();'}b.contentWindow.config=k;b.contentWindow.SCRIPT_ID=g},0)}}}(); window.usabilla.load("w.usabilla.com", "a19699d091ca"); /*]]>{/literal}*/