På denna webbplats använder vi cookies
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
{{importantAnnouncements[0].HeadLine}}
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
Uppdaterad: {{importantAnnouncement.LastUpdated}}

Norwegian startar ny direktlinje till Orlando

2018-06-08, kl. 09:19

Flygtrafiken mellan Stockholm och det populära turistlandet USA har ökat med nära 80 procent de senaste fyra åren. Nu lanserar Norwegian en ny direktlinje från Stockholm Arlanda Airport till Orlando i Florida. Med start i oktober kommer den nya långlinjen att trafikeras två gånger i veckan.

Direkttrafiken mellan USA och Sverige har ökat med nära 80 procent sedan 2014 vilket visar den höga efterfrågan bland både svenska och amerikanska resenärer. Med den nya direktlinjen till Orlando kan resenärerna nu välja mellan tio olika direktförbindelser till sju destinationer i USA från Arlanda, varav tre finns i Florida.

Orlando är en av världens mest populära turistdestinationer och lockar med ett stort utbud av underhållningsparker, golfklubbar och shopping.

− Vi är glada över att Norwegian fortsätter att satsa på Arlanda. Inräknat destinationen Orlando har 20 direktlinjer startat från Stockholm sedan 2013. Det ökade antalet internationella direktlinjer bidrar på ett mycket positivt sätt till utbytet mellan människor och den tillgänglighet till och från Sverige som både besöksnäringen och näringslivet behöver, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

Stockholm Arlanda Airport – Orlando kommer att trafikeras två gånger i veckan, måndagar och fredagar, med start 29 oktober 2018.