Gå till innehåll

Ny Airport VIP-Service invigs på Stockholm Arlanda Airport

2018-11-06, kl. 11:55

Stockholm Arlanda Airport ska utvecklas till Skandinaviens ledande flygplats. Fram till 2025 planeras investeringar på 15 miljarder kronor för att skapa en flygplats redo för framtidens resande. Som en del i det arbetet invigs nu Airport VIP-Services nya lokaler på Arlanda med en yta på 2 000 kvadratmeter och en nordiskt inspirerad inredning utförd av Tengbom arkitekter.

 

I dag växlar Arlandas VIP-Service upp till dubbelt så stora lokaler när flytten går från Terminal 5 till Terminal 2. Fram till år 2025 ska 15 miljarder kronor investeras i Arlanda för att kunna erbjuda en snabbare och smidigare resenärsupplevelse av högsta klass.

− Vi är glada att nu kunna erbjuda fler möjligheten att boka en VIP-upplevelse för att få den bästa starten på resan. Allt från kungligheter, kända personer, företagsledare eller andra resenärer som vill resa ostört och med en liten guldkant till brudparen som gifter sig och börjar sin bröllopsresa här, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

Arkitekt för VIP-lokalerna är Tengbom som har skapat en upplevelse med koppling till det nordiska landskapet. Konceptet bygger på en resa från det hårda till det mjuka, där ett yttre skal av betong innesluter rummen i träkonstruktion. Interiören består av möbler och accessoarer i diskret estetik där majoriteten har nordiskt ursprung.

− Med inspiration från svenska landskap och kultur har vi velat skapa en minnesvärd upplevelse för besökaren. Här möts man av rumsliga kvaliteter som ofta associeras med avkoppling, reflektion och spirituella upplevelser. Vad är lyx om inte en plats att rymma till där vardagens brus och tempo är som bortblåst?, säger Mark Humphreys, ansvarig arkitekt och kontorschef på Tengbom.

Läs mer här om innehåll och priser för Airport VIP-Service på Stockholm Arlanda Airport.

Foto: Felix Gerlach/Tengbom bild 1−2, Sören Andersson bild 3, Swedavia bild 4−5