Gå till innehåll

Ny fine dining-restaurang på Marknadsplatsen

2024-03-01, kl. 15:53

Swedavia fortsätter utveckla utbudet på Stockholm Arlanda Airport. Nu har äntligen restaurangen La Girafe by Pontus Frithiof öppnat på flygplatsen. Restaurangen, som tar avstamp i det mångkulturella Paris, erbjuder en skön atmosfär i två avdelningar, Bistro och Food & Bar, som har flygplatsens största bardisk och många rätter på menyn.

Entrén till La Girafe på Arlanda.

Bistrokonceptet La Girafe är stjärnkrögaren Pontus Frithiofs tolkning av det mångkulturella Paris. I La Girafes DNA möts passion och hantverk med lekfullhet och nyfikenhet, vilket återspeglas i allt från menyer och service till atmosfär och interiör.

Från tidig morgon serveras frukost á la carte i bistron och en generös frukostbuffé i matbaren, och därefter kan man välja på ett stort utbud av smårätter förrätter, varmrätter och efterrätter. Menyerna är komponerade så att det ska vara enkelt att välja och för en snabb servering. Grunden är smakrik klassisk fransk gastronomi med inspiration av exotiska smaker från Vietnam, Marocko och New Orleans. La Girafes klassiska signaturrätter, exempelvis vietnamesiska vårrullar, Nems, råbiff ”Maroccan Beef Tartar Butcher Style” och kalvschnitzel är stående inslag på menyn.

På La Girafe finns rätter att beställa till frukost, heldagsbrunch, lunch och middag. Utbudet på menyn är brett och rätterna beskrivs i detalj för att göra det enkelt och tilltala alla resenärer. Maten tillagas “a la minute” med målet att gästen ska kunna få maten inom 15 minuter. Vissa rätter på a la carte-menyn tillagas som expressrätter och serveras snabbare för de resenärer som har bråttom.