Gå till innehåll

Ny etablering på Arlanda – isländska PLAY lanserar direktlinje till Reykjavik

2022-11-07, kl. 15:12

Det nystartade isländska lågprisbolaget PLAY etablerar sig för första gången i Stockholm med en direktlinje från Stockholm Arlanda Airport till den isländska huvudstaden Reykjavik.

Det isländska lågkostnadsbolaget började flyga sommaren 2021 och i maj 2022 lanserade PLAY den första linjen i Sverige mellan Göteborg och Reykjavik. I vår utökar PLAY sin närvaro i Sverige och lanserar en direktlinje från Stockholm Arlanda.

PLAY´s etablering på marknaden innebär att det blir konkurrens på trafiken mellan Stockholm och Reykjavik. Det är en populär linje, framför allt bland privatresenärer, varav många reser för att besöka släkt och vänner. Före pandemin var det en mix av resenärer både från Sverige, Island och andra länder som antingen stannade på Island eller flög via Reykjavik vidare till Nordamerika.

Från den 31 mars trafikerar PLAY Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Keflavik International Airport (KEG) 4 gånger i veckan på måndagar, onsdagar, fredagar och lördagar, året runt med flygplanstypen Airbus A321Neo.